Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Ikke perfekt for OL-sejlere

Hverdagen skal hænge bedre sammen. Det er konklusionen i Team Danmarks første brugerundersøgelse blandt alle de 1100 støttede atleter, landstrænere og andre tæt på eliteorganisationen.

 

Af Troels Lykke |

Målet med undersøgelsen er først og fremmest at få vurderet Team Danmarks ekspertydelser, men derudover sætter undersøgelsen også fokus på atleternes job- og uddannelsesmuligheder, økonomi og de daglige træningsfaciliteter.

Der er både ris og ros til Team Danmark — og du kan læse undersøgelsen hér..

Direktør Michael Andersen er glad for atleternes og trænernes feedback:

”Der er generelt stor tilfredshed med vores eksperter, altså vores diætister, læger, fysiske trænere, sportspsykologer og fysioterapeuter, når det drejer sig om service og viden. Men det er også tydeligt, at atleterne gerne ville kunne bruge dem endnu mere, på andre tidspunkter i døgnet og meget gerne også mere i forbindelse med konkurrencer. For atleter, trænere og sportschefer er ikke i tvivl om, at ekspertydelserne har en effekt på deres præstationer,” siger Michael Andersen og fortsætter

”Det er særligt i forhold til økonomien, de daglige træningsfaciliteter samt mulighederne for fleksible job, at atleterne ønsker markante forbedringer — blandt andet med hjælp fra os. Rammerne om atleternes hverdag er langt fra verdensklasse — og mange atleter oplever, at deres internationale konkurrenter har langt bedre vilkår,” siger Michael Andersen.

Undersøgelsen viser, at atleternes personlige økonomi er et problem. Næsten 2/3 af eliteatleterne oplever, at det økonomiske råderum ikke er tilfredsstillende. Det er med til at tage fokus fra den sportslige udvikling. Og i praksis betyder det, at atleterne får deres familie til at hjælpe økonomisk. Hele 34 % af eliteatleterne får over 50.000 kr. om året fra deres familie, så de kan fortsætte deres sportslige karriere.

I januar og februar 2011 vil de enkelte medarbejderteams i Team Danmark drøfte, hvilke nye initiativer de skal tage som opfølgning på den feedback, som trænere og atleter har givet. Og på det næste bestyrelsesmøde i marts 2011 vil forslagene til forbedringer og justeringer være på dagsorden.

Bestyrelsesformand Carl Holst lægger også vægt på, at atleternes og trænernes vurdering er vigtig for eliteorganisationen, og at det er afgørende, at der er åbenhed om den feedback Team Danmark får:

”Der skal være åbenhed om Team Danmarks arbejde, både når det går godt, og når der er områder, vi skal gøre endnu bedre. Vi har de sidste 5 år arbejdet målrettet med at skabe større gennemsigtighed. Først lagde vi bestyrelsens materiale på webben inden møderne og siden fulgte alle disciplinanalyserne. Og nu kan alle interesserede også se, hvordan atleterne og trænerne vurderer vores ydelser. Det er alt sammen skridt i den samme retning,” siger bestyrelsesformand Carl Holst.

content-loader
content-loader
content-loader