Gå til hoved-indhold
Selvom vinden driller ser det malaysiske vand herligt ud. foto: Mario SampaioKapsejlads
Selvom vinden driller ser det malaysiske vand herligt ud. foto: Mario Sampaio

Opti VM i Malaysia: Varme og svag vind

Team race til VM for Optimist i Langkawi, Malaysia er overstået med sejr til Thailand. De gode danske placeringer lader vente på sig.

Af katrine bertelsen |

Med Thailand på en førsteplads, Singapore på 2.pladsen og Peru på en tredjeplads, er Team race overstået. De danske sejlere har efterhånden vænnet sig til varmen og den alternative morgenmad. 

Frederik Rask fra Skovshoved Sejlklub ligger samlet på en 101. plads, og det er bedste danske placering. Den thailandske pige Noppakao Poonpat ligger på en førsteplads efter 8 sejladser.

I dag tirsdag d. 4. januar er hviledag, før det igen går løs med sejladser frem til og med fredag.

Sejlerne skriver på ocd.dk

Dagen starter typisk med morgendukkert i poolen kl. 8, hvorefter den Malaysiske morgenbuffet, rice and curry, indtages ved pool-kanten. Herefter 500 meter til havnen med hver 4 liter vand og oppakning.

Vi har det varmt, meget varmt. De sidste 3 dage har vi trænet på vandet, kæmpet med 180 graders vindspring og 3 meter tidevand. Men vi klarer det og vi er snart super skarpe.

Vinden er her om morgenen, ca. 4 ms, tiltagende til 6 ms, hvorefter den aftager fra kl. ca. 14.

God service og faktor 50

Når vi kommer i land er der nogle til at tage imod med jollevogne, og et par hjælpere som skyller vores joller, sejl og rig med ferskvand – sådan!

Det bliver varmere og varmere og 2-3 liter vand pr. sejler rækker lige. De officielle madpakker blive suppleret op med nødder, rosiner og der smøres brød med pesto, så ingen lider på vandet - med mindre de glemmer at smøre deres lår ind i faktor 50.

Rice and curry

Frokost er enten på vandet, med Malaysisk lunchpakke (blødt, sødt og uden næring) men vi klarer os fint med müslibar, saltede peanuts osv., eller buffet i sejlklubben, rice and curry...

Juleaften tilbragte vi på stranden, med paragliding, jetski, bananaboat og dinner at the beach. Vi dansede om juletræ på stranden og sang vores fædrelands traditionsrige julesange. Alle på restauranten troede det var noget rituelt, men det er det vel også.

Team race resultater:

1. Thailand

2. Singapore

3. Peru

4. Slovenien

5. Spanien

6.: Malaysia

7. Kroatien

8. Italien

De danske VM-sejleres placeringer efter 8 sejladser:

101.  DEN 8302 Frederik Rask, Skovshoved Sejlklub

145. DEN 8105 Amalie Stubdrup, Egå Sejlklub

154. DEN 8282 Ulrich Svarrer, Skovshoved Sejlklub

176. DEN 8298 Sejer Tobiasen, Fredericia Sejlklub

198. DEN 8303 Kristian Lyhne Bonde, Kolding Sejlklub

Læs sejlernes beretninger her: www.ocd.dk

Se resultater, billeder mm. her: www.sailing.org.my/iodaworld2010

content-loader
content-loader
content-loader