Gå til hoved-indhold
Brad van Liew er suveræn i Velux 5 Oceans og vandt igen, da bådene sejlede fra New Zealand til Sydamerika henover Stillehavet. Foto: onEditionKapsejlads
Brad van Liew er suveræn i Velux 5 Oceans og vandt igen, da bådene sejlede fra New Zealand til Sydamerika henover Stillehavet. Foto: onEdition

Velux 5 Oceans er nu nået til Sydamerika

Nu er 3 ud af de 4 både i mål er 3. etape af Velux 5 Oceans. Det fortæller Ole Larsen, der holder foredrag i dag på Boat Show i Fredericia om hans drøm om solo-sejler ude i den store verden.

 

Af Troels Lykke |

Næsten alle af de 60 fods både er i mål i Punta del Este, Uruguay, efter der blev sejlet fra New Zealand for nogle uger siden, henover Stillehavet og op i det sydatlantiske farvand og i mål i Sydamerika.

Der var drama til sidste sømil, ikke det at Brad van Liew fra USA ville vinde, men hvem der ville løbe med 2. pladsen. Det skriver Ole Larsen i denne update.

Efter at været bagud i stort set hele sejladsen ind til nu, kom Chris fra England rigtig godt tilbage i løbet her til sidst på 3. etape.

Chris kom som på de 2. første etaper bagud efter starten, og var på et tidspunkt midt i sejladsen bagud med omkring 200 sømil. 

Han kom dog rigtig godt tilbage til sidst, og lå til at tage 2. pladsen med kun 7 sømil tilbage.

Han måtte desværre se sig slået på målstregen af en rigtig sej polak men kun 40 sek. Ja, jeg mener virkelig at Gutek (den polske sejler) er en imponerende sejler.

Siden de rundede Cape Horn har Gutek haft store problemer med hans svingkøl, men alligevel når han i mål på en andenplads. 

www.velux5oceans.com

content-loader
content-loader
content-loader