Gå til hoved-indhold
Galeasen Yukon er 17 meter lang og 4,7 meter bred. Foto: yukon-tours.dkTur
Galeasen Yukon er 17 meter lang og 4,7 meter bred. Foto: yukon-tours.dk

Danske sejlere vælger piratfarvand fra

Efter ti måneders sejlads, fra Strynø til Marquesas Øerne i Stillehavet, har det dansk-australske ægtepar David Nash og Ea Lassen, deres to børn, bedstemor og gaster valgt Adenbugten fra.

Af katrine bertelsen |

Parret skriver:

- Vi har mange gode oplevelser på det gode skiv Yukon. Det vil vi gerne blive ved med at have, så sejlplanen, der oprindeligt gik op gennem det piratbefængte farvand i Aden Bugten, er lagt om.

Den 4. marts 2011 skriver de på deres hjemmeside: På grund af situationen i Det indiske ocean og Aden bugten er vi ved at lave en ny sejlplan. Den vil tage os fra Adelaide i Australien, øst over Stillehavet, over Atlanten med stop på Azorerne, og til slut Danmark.

- Når vi har fejret jul i Adelaide, Australien 2011, går turen i stedet tilbage over Stillehavet. Vi starter med et par måneders sejlads på New Zealand’s kyster. Så et langt sejlben på ”den blå hylde” mod Påske øerne. Derefter genser vi Galapagos øerne, før vi går igennem Panama Kanalen.

- I det Caribiske Hav tilbringer vi nogle måneder. Her besøger vi bl.a. det sagnomspundne Cartagena i Columbia og Trinidad med olietønde-trommerne. Omkring juletid 2012 ankommer vi til Martinique.

- I det nye år går turen over De Vestindiske øer herefter Bermuda, Azoerne og England, før vi når de danske kyster midt i den danske sommer 2013.

Uddrag fra Yukon’s logbog skrevet af Kristopher Nash, 10 år,

Las Perlas.
Torsdag den 10/2 2011

I dag sejlede vi 15 mil ud til den største af øerne, på vejen så vi en masse fisk men fangede ikke nogen. Da vi var kommet der ud badede vi et stykke tid. Da det blev aften tog vi på stranden hvor vi legede og spiste aftensmad.

Bonair.
Onsdag den 12/1 2011

I dag har jeg været ude at snorkle igen, men det var endnu flottere denne gang, for der var havskilpadder og papegøjefisk. Det var det bedste snorkeling jeg nogensinde har set. Bag efter gik vi på stranden og byggede sandslotte.

Isla del Coco – Galapagos.
Fredag den 25/2 2011

I dag fik jeg øje på den første Galapagos ø. Efter vi havde sejlet forbi den, krydsede vi ækvator. Det foregik på den måde at alle dem der ikke var ækvator døbt, skulle ned i salonen. Så kom der en ned og gav mig bind for øjnene, så kom jeg op og blev sat på en stol. Så spurgt Kong Neptun, som var min far, om jeg ville betræde hans rige. Jeg sagde ja også blev jeg en form for døbt. Og fik et navn til. Navnet var bottelnose dolphin.

Familien Nash/Lassen består af Kaptajn og far David Nash, bedstemand/mor Ea Lassen og letmatroserne/sønnerne Kristopher på 10 og Aron på 8.
De har sammen restaureret fiskekutteren Yukon, bygget i Frederikshavn i 1930, og sejlet chartersejlads i Danmark fem sæsoner.

Juni 2010 begav de sig ud på de store have, sammen med en sejlerfaren fast besætning. Turen er planlagt at slutte i 2013. Der er mange der har sejlet med som gaster, på de sejlede distancer.

Har du fået lyst til at være med et stykke af vejen, kan du kontakte og læse mere om familien på: www.yukon-tours.dk

Der er ledige pladser hen over sommeren og i efteråret, hvor turen går fra Tonga over New Caledonia til Sidney og Adelaide i Australien.

Det kan være en anelse ulækkert at blive døbt af Neptun.

content-loader
content-loader
content-loader