Gå til hoved-indhold
DS ønsker bl.a. at få flere unge til at sejle kapsejlads. Foto: Erik ChristensenKapsejlads
DS ønsker bl.a. at få flere unge til at sejle kapsejlads. Foto: Erik Christensen

DM-klasser til møde hos DS om kapsejlads

I forbindelse med DS strategi 2011, har Dansk Sejlunion inviteret DM-klasserne til møde på mandag , for bl.a. at diskutere kapsejlads anbefalingerne.

Af katrine bertelsen |

”DS Strategi 2011” blev offentliggjort i februar efter mere end 6 måneders intensivt arbejde.

Næste fase bliver dialog med parterne indenfor specifikke områder, bl.a. kapsejlads. Derfor har Dansk Sejlunion har inviteret alle DM-klasserne – samt enkelte andre klasser til møde på mandag den 11. april 2011 - Kl. 18.00 til 21.00 i Idrættens Hus, Brøndby. Det skriver sejlsport.dk

Her ønsker DS at starte dialogen med klasserne omkring forskellige af de anbefalinger som er indeholdt i strategirapporten, specielt vedr. kapsejlads.

Målet er at flere skal sejle kapsejlads

Strategiener, at der skal opstilles udviklingsspor fra junior- til voksenklasser – for joller, windsurfing, kiteboarding, flerskrog, kølbåde og for OL/ikke-OL-klasser. Rapporten har bl.a. følgende anbefalinger:

  • Super DM– klasser skal samles under samme arrangementer for at skærpe sejlsportens profil, dels overfor yngre og/eller nyere sejlere, dels overfor offentligheden
  • DM-klasser– der afholdes henholdsvis DIF-DM og DS-DM – Nogle klasser er i fremgang og andre kan ikke længere samle samme interesse som tidligere – Derfor er også ved at være tid til at vurdere klassernes DM-status fremadrettet (efter 2011).
  • Anbefaling af klasser– Dansk Sejlunion ønsker i fremtiden at synliggøre og anbefale aktive joller, windsurfere, kiteboards, flerskrogsbåde og kølbåde for junior-/ungdom-/voksen-sejlere – også for dem der ikke går OL vejen
  • Klasseorganisationerne– skal forbedre rekrutteringen i ungdomsklasserne. Klasseorganisationerne skal sammen med klubberne etablere lokale fleets, og de skal i højere grad medvirke i ”åbent hus” arrangementer, arrangere træningslejre og fokusere på rekruttering i junior- og ungdomsklasserne.
  • Sejlklubberne– skal tilskyndes til en mere åben og inkluderende kultur for nye sejlere. Der er behov for at disse miljøer er mere imødekommende for nye sejlere, og at man skaber meget større videndeling bådene imellem. Dansk Sejlunion motiverer klubber til at starte ”kapsejladsskoler”. En række klasser har her mulighed for at spille en aktiv rolle i samarbejde med klubberne.
  • Stævner og træningslejre– skal arrangeres i samarbejde med sejlklubberne. At højne niveauet af videndeling mellem sejlere er også klasseorganisationernes ansvar

Mødet skulle gerne ende med, at der bliver nedsat en projektgruppe, som skal være ansvarlig for processen. Fra DS bestyrelse vil Jesper Baungaard, Aabenraa være den ansvarlige projektleder.

Læs mere her, og er du ikke tilmeldt kan du også gøre det her: ds2.inforce.dk//sw46832.asp

DS Strategi 2011” kan downloades her

content-loader
content-loader
content-loader