Gå til hoved-indhold
Den 95-årige brasilianer João Havelange har siddet i IOC i 48 år. Foto: WikipediaKapsejlads
Den 95-årige brasilianer João Havelange har siddet i IOC i 48 år. Foto: Wikipedia

Olympisk olding går før korruptionssag

João Havelange, trækker sig fra den internationale olympiske komite, blot kort tid før en høring om hans rolle i en mulig korruptionssag.

Af katrine bertelsen |

João Havelange er i øjeblikket genstand for undersøgelser om korruption, som IOC har iværksat på grund af hans forbindelse med Fifa's tidligere marketingsbureau International Sport and Leisures (ISL) millonkonkurs i 2001. Det skriver BBC.

Den 95-årige brasilianer har siddet i den internationale olympiske komite siden 1963, og er det ældste aktive medlem af komiteen.

Havelange har angiveligt modtaget 1 million dollars fra ISL i returkommision, og kunne se frem til to års suspendering og mulig ekslusion fra IOC. To andre IOC medlemmer, Lamine Diack og Issa Hayatou, er også under luppen, dog kan de imødese mildere sanktioner.

Udmeldingen kom få dage før IOC’s etiske komite skulle tage stilling til anklagerne. Da João Havelange trækker sig frivilligt, forventes det at sagen imod ham droppes.

Havelange, tidligere olympiske svømmer og vandpolospiller, var præsident for FIFA i 24 år, før han blev afløst af Sepp Blatter i 1998. Han er æresmedlem af FIFA.

content-loader
content-loader
content-loader