Gå til hoved-indhold
Marinehjemmeværnet løser en række opgaver inden for farvandsovervågning, redning og miljø samt bevogtning af søværnets flådestationer og materiel. Foto: hjv.dkKort Nyt
Marinehjemmeværnet løser en række opgaver inden for farvandsovervågning, redning og miljø samt bevogtning af søværnets flådestationer og materiel. Foto: hjv.dk

Søredning og miljø i fare hvis hjemmeværnet lukkes

Hvis politikerne gør alvor af at lukke Hjemmeværnet, vil Danmark ikke længere være i stand til at opfylde sine internationale forpligtelser på havmiljøområdet, men sejlere rammes også.

Af katrine bertelsen |

I en kronik i Berlingske Tidende skriver chefen for Marinehjemmeværnet, kommandør Jens Walther, at Marinehjemmeværnet med sine 30 nyere patruljefartøjer og frivillige besætninger på en times døgnberedskab, i dag står for den væsentligste del af rednings- og miljøberedskabet i de danske farvande. Det skriver Maritime Danmark.

Advarslen fra kommandøren kommer efter, at både regeringen og rød blok har bebudet en beskæring af forsvarets budget med to milliarder kroner, svarende til ti procent, fra 2015.

”I regeringens 2020-plan og aftalen om øget grænsekontrol står, at man vil skærpe overvågningen også til søs. Samtidig vil man spare to milliarder på blandt andet Hjemmeværnet. Det hænger ikke sammen”, skriver Jens Walther i kroniken til Berlingske Tidende.

Marinehjemmeværnet løser en række opgaver inden for farvandsovervågning, redning og miljø samt bevogtning af søværnets flådestationer og materiel.

content-loader
content-loader
content-loader