Gå til hoved-indhold
Oluf Grønkjær fra Aarhus var på Boat Show i Fredericia. Foto: Troels LykkeUdstyr
Oluf Grønkjær fra Aarhus var på Boat Show i Fredericia. Foto: Troels Lykke

Oluf Grønkjær har rejst sig igen med GP Covers

Sidste år gik Oluf Grønkjær konkurs med SailGroup Denmark, nu er han oppe igen og produktionen er flyttet til Letland. Vi taler her med mr. pressening fra Aarhus, en mand der er glad igen.

Af Troels Lykke |

Oluf Grønkjær, velkommen tilbage i business. Hvordan er GP Covers forandret?  

Da firmaet gik konkurs sidste år, er selve produktionen af standard presenninger flyttet til Letland, hvor jeg har startet en systue sammen med en dansker, der er gift med en Lettisk syerske. For at det kan lykkeds har jeg også måttet ændre konseptet fra at producere efter ordre, at opbygge et lager. 

Hvilken type presseningsdug bruger I? 

Cirka 70% er "Fibertex",  cirka 25% "Airtex" og resten i traditionelt canvas. Men jeg laver selvfølgelig hvad kunderne efterspørger. 

Hvad kan I tilbyde klassebådssejlerne?  

Som sagt, så er jeg i fuld gang med at opbygge lager, hvor jeg nu har alt til E-jolle, Laser, OK, Contender, 470, 49, H-båd, og Drage.

Optimist, tager Winner sig af, de sælger vore presenninger, så der sælger vi kun, hvis kunder ikke vil handle hos dem. Zoom 8 tager BB sig af.

Folkebåden, hvor vi lavede alle presenninger til, mens "Folkebåds centralen " eksisterede, dem kommer vi stille og roligt i gang med.

Så skal der både være VM for "J80" og EM for "Melges24" her til sommer, så må vi se, om jeg kan få startet noget op.

Hvordan ligger GP Covers prismæssigt i forhold til konkurrenterne?   

Det er målet altid at være konkurence dygtige, det er netop derfor produktionen er flyttet til et lovkost land.

Der er ikke sket nævneværdige prisstigninger af mine produkter de sidste 18 år, målet har hele tiden været, lave det bedste til de bedste priser.

Nu så jeg du lavede en artikel om "Smily sailing" var begyndt at sælge en tysk konkurent's produkter, og der ligger mine priser væsentlig under, siger Oluf Grønkjær.

Her ses GP Covers til en Extreme 40, der før tilhørte Erik Filsø.

www.gpcovers.com

content-loader
content-loader
content-loader