Gå til hoved-indhold
Drivkræfterne bag initiativet på Rudkøbings lystbådehavn er sejlklubformand Keld Pedersen (t. v.), bådlaugets oldermand, Jean Hansen samt havnefoged Kim Rasmussen. Foto: Søren Stidsholt NielsenHavne
Drivkræfterne bag initiativet på Rudkøbings lystbådehavn er sejlklubformand Keld Pedersen (t. v.), bådlaugets oldermand, Jean Hansen samt havnefoged Kim Rasmussen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Stadig flere hjertestartere i lystbådehavne

Hjertestartere skaber øget tryghed i stadig flere danske lystbådehavne. Nu er Rudkøbings nye lystbådehavn også udstyret med en.

Af Troels Lykke |

I Rudkøbing på Langeland er der i forvejen en sæsonophængt hjertestarter i den gamle lystbådehavn. Nu er Rudkøbings nye lystbådehavn også udstyret med en hjertestarter, der er klar til nødsituationer året rundt. 

Det skriver Søren Stridsholt Nielsen i denne artikel.

Den nye hjertestarter er skaffet til veje af overskuddet fra sidste års grillfest under Rudkøbings brugtbådsmarked.

Grillfesten arrangeret af havnen, Rudkøbing Sejlklub og Rudkøbing-Strynø Bådlaug gav et plus på omkring 12.000 kroner. Det beløb er nu investeret i en hjertestarter placeret centralt og sikkert under halvtaget ved sejlklubbens hus. 

Hjertestarteren blev præsenteret ved sejlklubbens standerhejsning i weekenden.

Og pilfingre skal holde nallerne fra hjertestarterens glaslåge. Når lågen åbnes igangsættes et rødt blink og ikke mindst en infernalsk hyletone.

I forvejen findes en sæsonophængt hjertestarter ved restaurant Neptun i den gamle lystbådehavn. I øvrigt er Langeland et af Danmarks mest hjertestarter-tætte områder.
content-loader
content-loader
content-loader