Gå til hoved-indhold
Havne
Det har været vildt med bølger i Thorsminde Havn, der ligger mellem Hvide Sande og Thy.

Havnechef: Farligt ved molerne

Havnechef i Thorsminde, Leif Jensen, er ikke udpræget glad for, at vejrmænd - og andre journalister - bevæger sig ud midt i naturens rasen og slet ikke børn på molen.

Af Troels Lykke |

- Det er en rigtig dårlig vane, at journalisterne altid skal helt derud, hvor det er værst. For hos seerne kan det jo virke rigtig spændende, og så vil de pludseligt også derud. Og det er faktisk livsfarligt, advarer havchef i Thorsminde Leif Jensen til bt.dk. 

Da stormen hærgede for 14 dage siden oplevede han flere, der trodsede vejret og ville ud og kigge på. Og det var både voksne og børn.

- Det er altså farligt for børn. Slår en bølge ind over, kan benene blive skyllet væk under dig, og så har du ikke mange chancer for at blive stående oprejst, siger Leif Jensen og kommer med et råd:

- Vil man ud og kigge, så sørg for at blive væk fra molerne. Det er slet ikke sikkert at opholde sig der under en storm, siger Leif Jensen,

Vejrmand fra TV2, Peter Tanev, forsikrer dog, at sikkerheden har været i top. Holdet er løbende blevet guidet af chefen for redningsstationen på havnen.

- Men jeg opfordrer alle til ikke at gå herud, uden de ved, hvad man gør. For det kan være farligt, siger Peter Tanev.

Fra frisk vind til orkan på tre timer

Morgenen åndede ellers fred og idyl i Nordjylland, men på blot tre timer tog vinden til fra frisk til storm.

Vinden nær lavtrykscentret - der passerede lige nord om Jylland - var så svag, at der kun blæste en frisk vind i de tidlige morgentimer. Sagt med andre ord befandt Hirtshals og omegn sig i 'stormens øje'.

Da lavtrykket bevægede sig videre mod øst, kom vinden. Tre timer senere var vindhastigheden nået helt op på 27 meter i sekundet, mens vindstødene var langt over orkanstyrke.

Kilde: b.dk

content-loader
content-loader
content-loader