Gå til hoved-indhold
Krüger og Thorsell ses her i Kiel fornylig hvor de vandt sølv. Foto: Christian M. Borch/sejlsport.dkKapsejlads
Krüger og Thorsell ses her i Kiel fornylig, hvor de vandt sølv. Foto: Christian M. Borch/sejlsport.dk

Sort uheld - knækket storfald koster EM-føring

49erne Peter Krüger og Nicolai Thorsell lå i en klar førerposition både i 6. sejlads og i den samlede EM-stilling, da deres storfald knækkede og de måtte udgå i Helsinki.

Af Troels Lykke |

Andendagen af EM for 49erne startede meget roligt, da alle sejladser var udsat på grund af vindstille. Med da de 65 EM-både sidst på eftermiddagen endelig kunne gå i aktion på vandet, var det igen med de danske 49ere i markante roller.

Og igen var Peter Krüger og Nicolai Thorsell de styrende i feltet, men de var samtidig også dem, som uheldet var ude efter.

 I stævnets sjette og dagens sidste sejlads førte de to danskere, og de havde opbygget et pænt forspring til feltet indtil første runding af bundmærket. Her går deres storfald i stykker, og de må udgå af sejladsen.

Koster EM-føringen
”Lige da jeg skal til at pille spileren, ryger det hele ned om ørerne på os. Det er det værste, der kunne ske,” siger Nicolai Thorsell om det afgørende øjeblik.

På det tidspunkt var i front af de samlede EM med tre points forspring til østrigerne Delle-Karth og Resch. Nu indtager østrigerne i stedet førstepladsen, mens danskerne på grund af uheldet ryger ned som nummer tre.

”Vi sejler simpelthen så stærkt og klogt, og så smider vi det væk på en åndsvag fejl på grejet. Jeg er så sur på mig selv og skuffet over, at jeg ikke har tjekket mit grej ordentligt,” fortæller Nicolai Thorsell i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Vi kommer igen

De to sejlere frygter ikke, at de uheldet kommer til at forfølge dem de kommende dage. ”Vi er gode til at lægge tingene fra os, både når det gælder op- og nedture. Vi starter på en frisk mellem hver sejlads, så vi kommer også over det her,” lyder det fortrøstningsfuldt.

49erne fortsætter EM søndag med de sidste tre sejladser i den indledende runde. Finalen sejles på onsdag.

49er, 6 sejladser, 65 både

3. (3.) Peter Krüger og Nicolai Thorsell

5. (26.) Emil og Simon Toft

14. (12.) Jonas Warrer og Søren Hansen

15. (15.) Niels Joakim Gormsen og Anders Thomsen

22. (37.) Allan Nørregaard og Peter Lang

26. (20.) Jonathan Bay og Christoffer Thorsell

Stævnets officielle hjemmeside: www.openeuropeans2011.com/

content-loader
content-loader
content-loader