Gå til hoved-indhold
Verdensmester i H-båd, Steffen Stegger og mandskab fra Hadsund møder op i Silkeborg. Foto: Jens HjortKapsejlads
Verdensmester i H-båd, Steffen Stegger og mandskab fra Hadsund møder op i Silkeborg. Foto: Jens Hjort

Pantaenius Cup i Silkeborg - pengepræmie på spil

Silkeborg Sejlklub holder for 36. gang H-bådsstævne for foden af Himmelbjerget i bededagene 20. – 22. maj. Det ældste stævne for H-både i Danmark.

Af Troels Lykke |

Stævnet er meget populært i klassen og har altid tiltrukket både eliten og bredden. Det fortæller Jens Hjort fra Silkeborg Sejlklub.

Klubben er også den eneste klub, der tilbyder trailertransport til og fra stævnet, så de H-bådssejlere, der normalt ikke kommer til udenbys stævner, kan få mulighed for at prøve kræfter med andre i klassen og opleve den fest, det er at ”være med”.

Stævnet har de seneste år haft en pengepræmie for bedste båd set over en treårig periode. I år er sidste år i en serie, der udløser en præmie på Kr. 3.000.- til den vindende båd.

Skrap svensker kommer også

Spændingen er stor om udfaldet, da verdensmesteren i klassen, Steffen Stegger, og Anders Bertelsen i båden Andersine, begge har 5 point med Mads Korsgaard på tredjepladsen med 6 point.

At der vil blive sejlet på højt niveau understreges også af, at Michael Collberg fra Sverige har meldt sin ankomst.

Det kan måske se lidt umuligt ud for de ikke helt så stærkt sejlende besætninger, men i Silkeborg kan alt ske med den kombination af søer, skove, bakker og et distraherende smukt område i almindelighed, hvor vinden ikke opfører sig som på det store hav, fortæller Jens Hjort.

Verdensmester Steffen Stegger er klar igen.

www.silkeborg-sejlklub.dk

content-loader
content-loader
content-loader