Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Arkivfoto

Høj Jensen fører VM i H-båd trods spilerkæntring

Den danske mester i H-båd, Høj Jensen sejlmageren, fører VM i Neustadt, mens Korsgaard rykkede ned på en 3. plads. Det stormede og flere kæntrede. Anders Bertelsen smidt ud af båd.

Af Troels Lykke |

Med en målt vindstyrke på helt op til 42 knob var der drama på vandet i dagens sejladser.

Mads Korsgaard, KDY, der førte den samlede stilling inden dagens sejladser, måtte rykke et par pladser ned til en samlet placering som nummer tre. Det skriver Rikke Rosenberg i denne artikel.

Claus Høj Jensen, SH, er rykket en plads op og fører nu det samlede felt. Hollandske Hans Peulen brugte dagen på at rykke frem fra nede midt i feltet til at være med fremme og slås om guldet med en foreløbig placering som nummer to.

Masser af drama på vandet
Danske Anders Bertelsen, ASK, var godt sejlende i første sejlads og førte på
sidste løberben, da en tordenbyge, med målt vindstyrke på helt op til 42 knob, overraskede flere deltagere.

Mens Mads Korsgaard kunne se tilbage på flere både, der lavede en spilerkæntring og han selv lagde an til at bomme, lænsede Anders Bertelsen og måtte i samme øjeblik se sig kastet ud af sin båd af den stærke vind.

Korsgaard brugte vinden til sin fordel og nærmest fløj i mål, hvorimod  en tysker måtte se sin mast knække og Bertelsen sin førsteplads forsvinde i takt med tordenbygens opløsning.

Også Claus Høj Jensen, SH, var i problemer under første sejlads, hvor han sammen med mange andre både lavede en spilerkæntring.

Høj Jensen fik dog i løbet af dagen kæmpet sig op med to anden pladser i de to sidste sejladser og ligger nu på en samlet førsteplads før torsdagens sidste og afgørende sejladser. Høj Jensen har i det hele taget vist stabil sejlads ved dette VM og ligner stadig en favorit til VM-trofæet.

Korsgaards mast viklet ind i modstander

Det var overordnet set en dramatisk dag for danskerne. Korsgaard går til anden start med mentalt overskud ovenpå dagens første sejr, men det får han hurtigt lavet om med en regulær bommert.

Med en placering som nummer syv i feltet, ligger Korsgaard bagbord halse, da han når op til krydsmærket på første ben og skal til at runde. I stedet bliver Korsgaards mast viklet ind i en finnes mast og for en stund ser det ud til at begge master vil knække.

Til alt held bliver de hurtigt viklet ud af hinanden, hvorefter Korsgaard må tage sin straf og ender i mål som nummer 13. Desværre bliver Korsgaards' hægstag flænset ved kollisionen og måtte til aften udskiftes før torsdagens sidstesejladser.

Flere både har måttet finde resevedelene frem. Blandt andre danske Anders
Bertelsen, der ødelagde sin spilerbom under dagens første sejlads. Mange både har brugt eftermiddagen og aftenen på reparationer inden morgendagens sidste og afgørende sejladser.

God chance for VM-trofæ til danskere
Det bliver en utrolig spændende sidste dag, hvor sejlerne går til start
allerede kl. 10.

Alt kan stadig ske, men med Claus Høj Jensen, SH, på en foreløbig samlet første plads og Mads Korsgaard, KDY, på en foreløbig samlet tredje plads er der rig mulighed for at få VM-trofæet på danske hænder igen i år.

Sidste års vinder Steffen Stegger, HS, som havde en sort første dag, brugte dagen på at kæmpe sig op fra en 28. plads til en samlet 7. plads efter dagens sejladser. Det betyder, at Stegger stadig er med i kampen om medaljer.

content-loader
content-loader
content-loader