Gå til hoved-indhold
Helikopter blev sendt til området. Arkivfoto: Erik VenøboKort Nyt
Helikopter blev sendt til området. Arkivfoto: Erik Venøbo

Jollesejlere fik besøg af SOK ved Charlottenlund

I en time kæmpede den 29-årige sejler Johannes Bührmann mandag aften for at redde en af sine sejler-venner fra at drukne i Øresund, skriver bt.dk

Af Troels Lykke |

- Vi klarede det selv, og det er jeg glad for, men jeg er også glad for, der kom hjælp, siger Johannes Bührmann mandag aften ved 21,30-tiden til bt.dk.

Da Johannes havde fået bjerget sin sejlerven, kom der en redningshelikopter fra Søværnets Operative Kommando (SOK) - men redningsfolkene kunne konstatere, at de tre sejlere med Johannes i spidsen selv havde klaret situationen.
 
Problemerne opstod, da de tre sejler-venner fra Polyteknisk Sejlklub, hvor Johannes er formand, var sejlet ud for at prøve den tjekkiske sejler Jirkas evner. Men Jirka kæntrede flere gange og fik problemer.
 
- Så jeg svømmede ud og fik ham reddet op og bjerget ham tilbage, men han faldt i tre gange, det lykkedes mig at redde ham op alle tre gange, og til sidst fik jeg reddet ham tilbage på vores båd, siger Johannes.
 
På den båd sørgede den tredje sejler-kammerat Peter for at holde fast i Jirka, mens Johannes svømmede tilbage til den forliste jolle.
 
Kilde: bt.dk

content-loader
content-loader
content-loader