Gå til hoved-indhold
Her sejler Groupama fra starten i Alicante, men lige nu sejler båden kun 11,4 knob, mens den førende båd, Puma, sejler 17,6. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Her sejler Groupama fra starten i Alicante, men lige nu sejler båden kun 11,4 knob, mens den førende båd, Puma, sejler 17,6. Foto: Troels Lykke

Den var dyr, Groupama

Franske Groupama skød genvej ud for Afrika's kyst. Nu er de 216 sømil bagud og sejler langsomt i Volvo Ocean Race. Abu Dhabi skal også som Sanya på fragtskib til Cape Town. Se tracking og video.

Af Troels Lykke |

Tjek lige tracking ud, den ser helt gal ud for Groupama, som forlod konkurrenterne for at sejle en mere direkte sydlig kurs, men det er nu straffet nådelsøst.

Se tracking her - Puma fører og sejler langt stærkere i Volvo Ocean Race.

Stemningen er imidlertid o.k. hos Groupma, hvor skipperen hedder Franck Cammas. To svenskere er også om bord, Martin Krite og Martin Strömberg, på det ti mand store hold.

Mediemand om bord, Yann Riou, skriver fra Groupama, som mangler vind i en position tættere på Afrika:

- Som jeg sagde, så er atmosfæren rigtig god. Det er altid lettere at føre end at være bagud, men vi føler os ikke nede, skriver Yann Riou, som håber på at holdet kommer ud af deres situation asap.

Ian Walker fra Abu Dhabi fortæller i nedenstående video, hvorfor man alligevel sætter båden på fragtskib til Cape Town, selvom man har en reservemast:

content-loader
content-loader
content-loader