Gå til hoved-indhold
Fra venstre: Rasmus Knude, Phillipp Skafte-Holm og Søren Pehrsson i Melbourne. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Fra venstre: Amatør-sejlerne Rasmus Knude, Phillipp Skafte-Holm og Søren Pehrsson i Melbourne. Foto: Troels Lykke

Er du prof - spørg ISAF

Drageklassen er fyldt med OL- og America’s Cup-proffer. Derfor er en amatørpokal indstiftet ved VM i Melbourne, hvor 30 af 70 hold er amatører. Er du en amatør? Ingen sejlads ved VM i dag, for meget regn, for lidt vind.

 

Af Troels Lykke, melbourne |

Philipp Skafte-Holm, midtergast hos Søren Pehrsson, klapper i hænderne over et nyt ræs i ræset ved VM i Drage, nemlig amatørpokalen Corinthian Trophy.

Lige nu fører en tysk båd, mens amatørbesætningen med Frank Berg ligger nummer to, først på en 8. plads kommer Team Pehrsson blandt de 30 amatørhold.

I det samlede VM for alle er de på en 18. plads og det er selvom skipper Søren Pehrsson har vundet seks DM-titler i X-79.

”Det er fint med en amatørpokal, det er noget helt nyt ved VM i Drage-klassen, vi håber det betyder at flere vil sejle med i klassen. Vi håber at kunne være blandt de tre bedste amatørhold, men vi kan jo ikke rigtigt finde rundt derude,” siger Philipp Skafte-Holm, der er godt solbrændt efter næsten 14 dage i Australien.

Høj-Jensen-sejlmageren Claus Høj Jensen syntes det er unødvendigt med en amatørpokal, ikke mindst de professionelle sejlere, som ham selv, tilfører klassen viden og sejlerglæde, om end ikke at Sveriges rigeste mand,  Jacob Wallenberg, ikke har en professionel om bord ved dette VM.

Philipp Skafte-Holm er enig med Høj-Jensen i at prof-sejlere, som Jochen Schumann, Vincent Hoesch og OL-guldvinderen i 470 jolle fra 1996, Yevgen Braslavez, gør en forskel.

Prof-sejlere er sund fornuft

”Det er sund fornuft at tage en professionel sejler med om bord, som fx Claus Høj Jensen, ellers er man en baneside efter i Dragen, hvis man er ny, det har vi tit set. Sådan er det også i Danmark, hvor der er mange verdensklasse-sejlere.

De mest professionelle sejlere i Drage-klassen for tiden, er det ukrainske Transbunker Team med tre mandskaber, hvor skipperne er Lars Hendriksen, Markus Wieser og Yevgen Braslavez sejler.

Forskellen med dem i forhold til andre prof-team er, at profferne selv styrer, mens det som regel er bådejeren, altså amatøren, der styrer mens prof-sejleren er gast. Det forklarer Martin Leifelt, der gaster for en russisk skipper Olga White.

Jeg er professionel...

Deres udsendte betegnes også som professionel af ISAF, da jeg arbejder i bådbranchen, så det er altså ikke alle der er professionelle sejlere i ordets forstand.

Går man ind på www.sailing.org og svarer på spørgsmål, så kan det afsløres om man er professionel sejler eller ej.

Amatørpokalen Corinthian Trophy under VM i Drage.

content-loader
content-loader
content-loader