Gå til hoved-indhold
Kaløvig Bådelaug har mistet en ildsjæl, der satte sit præg på sine omgivelser.Kort Nyt
Kaløvig Bådelaug har mistet en ildsjæl, der satte sit præg på sine omgivelser.

Jørgen P. fra Kaløvig er død

Nekrolog: Mandag døde ildsjælen fra Kaløvig, Jørgen P. Vennen Jørn Kiel mindes her sejleren, vennen og ildsjælen, der gjorde en forskel.

Af katrine bertelsen |

Mandag nat mistede jeg min bedste ven, skrive Jørn Kiel om sin ven Jørgen P.

Jørgens dage var talte. Vi så for sidste gang vores altid så muntre æresmedlem til den netop afholdte generalforsamling. For som han udtrykte det: Vi må jo bevare ånden og kæmpe for vort hjerteblod – Kaløvig Bådelaug!

Skønt hårdt mærket af kræft kæmpede han for det, han troede på. Jørgen P. mente, at hans største præstation gennem sin tilværelse var udviklingen af Kaløvig Bådelaug.

Sov stille ind

Det blev ikke kræften, der fik bugt med den seje P. ; men en hjerneblødning.

Jørgen P. sov stille og roligt ind – omgivet af sine kære, Jette, Heidi, Dennis, børnebørn og familie. Tak og Lov for det.

Jørgen P. blev 68 år.

Det var den mandag aften, hvor vi mødtes for at revidere lovene for Jørgen P.´s livsværk og fandt, at alt stort set var såre godt og kun små justeringer var nødvendige.

Det har for os alle været et livsværk, vi sejlere i Kaløvig kan være taknemmelige for. Jørgen P. var uddannet bankmand, og forøgede Midtkrafts 14 millioner til 32!

Vi kan med god mening sige, at han derefter stillede en lovende bankkarriere på vågeblus til fordel for Kaløvig. Han var måske ikke den store demokrat, men var i besiddelse af en formidabel beslutningskraft.

Jeg kom en dag hjem fra et hovedbestyrelsesmøde i Dansk Sejlunion, hvor vi havde været nede at se på Eyvinds jolleværft i Rantzausminde som et muligt DS kraft-& træningscenter. Jeg syntes at stedet var uegnet. Jørgen sagde: Det tager vi sgu`da! Vi fik det!

Vi fik også en række personligheder fra Århus Yachtklub, Jens Villumsen, Finn Beton, Per Baagøe, Børge Dammand m.fl.

Vi høstede medaljer ved de næste 6 OL-mesterskaber!

Vi var værter for World Master Games, samt et utal store internationale stævner, V&DM´er.

Som den første sejler blev Jørgen P. i 1988 hædret af Århus Kommune som ”Årets Idrætsleder”og i 1999 modtog han Danmarks Idræts-Forbund ærestegn.

Mest af alt var Jørgen dog klubbens mand. Deltog i samtlige sejladser, fester og såkaldte frivillige arbejder. Dertil et utal af møder.

Personligt mindes jeg naturligvis de mange kapsejladser og tusindvis af sømil vi har sejlet med og mod hinanden.

Det var sjovt at have ham ”der skråt bagude i læen”; Men endnu sjovere i festligt lag at være sammen på klipperne i Norge og Sverige på Vänern og Göta kanal, på polske og østtyske strande. Det har været de bedste timer i mit sejlerliv, men disse minder hører dog nok bedre hjemme i anden sammenhæng.

Jørgen P. – Tak for alt

Du gjorde langt mere end din bedste ven kunne have gjort.

Kærlig hilsen Jørn Kiel-009

content-loader
content-loader
content-loader