Gå til hoved-indhold
Generelt er antallet af Blå Flag strande steget med fire  i forhold til sidste år. men der er færre havne.  Foto: Blue FlagHavne
Generelt er antallet af Blå Flag strande steget med fire i forhold til sidste år. men der er færre havne. Foto: Blue Flag

Færre havne med Blå Flag

For 25. år hejses det Blå Flag over danske strande og havne. Danmark har netop fået tildelt 60 Blå Flag til lystbådehavne og 220 Blå Flag strande. Det går ned nu ad bakke for havnene.

Af Troels Lykke |

Det Blå Flag på havne og strande kan snart hejses 280 steder i Danmark som symbol på omtanke for natur og miljø. Det er 25. år i træk at Danmark får tildelt Blå Flag af den internationale jury.

Kommunerne og havnene arbejder hårdt for at leve op til de internationale krav om sikkerhed, vandkvalitet og miljøformidling og det er dejligt, at deres arbejde bliver synliggjort med Blå Flag", siger Brian Samuelsson fra Friluftsrådets Blå Flag-program.

Havne trækker ned

Antallet af Blå Flag er dog fem mindre end sidste år, men Nordsjælland er igen repræsenteret med mange Blå Flag på både strande og havne.

Generelt er antallet af Blå Flag strande steget med fire Blå Flag i forhold til sidste år, mens antallet af Blå Flag på lystbådehavnene er gået væsentlig ned, fra 70 i 2009 til blot 60 i år.

Badesæson starter snart

Badesæsonen løber fra 1.juni og frem til 15. september for de fleste kommuners vedkommende.

I løbet af sæsonen vil Blå Flag kontrollører besøge alle havne og strande som har fået tildelt flaget, for at tjekke at forholdene er i orden, også når de mange gæster besøger destinationerne.

Ikke bade i havnen

Det er forskellige kriterier der gør sig gældende for, om en havn eller strand kan tildeles det Blå Flag. Eksempelvis er det ikke tilladt at bade i danske lystbådehavne, selv ikke hvis der er Blå Flag.

Se hvilke havne og badestrande der har Blå Flag her:blaaflag-tastselv.dk/oversigt.php

Kilde: Pressemeddelelse, Blå Flag/Friluftsrådet

content-loader
content-loader
content-loader