Gå til hoved-indhold
Modellen er lavet i størrelsesforholdet 1:10.Kapsejlads
Modellen er lavet i størrelsesforholdet 1:10.

Carbon3 trimaran på boatshow

Se designeren Nigel Irens Trimaran Team Carbon3 på ”Boatshow 2011” i Fredericia, og på ”Både i Bella 2011” i København. Se også video af trimaranen under bygning i Faaborg.

Af katrine bertelsen |

Trimaranen som vises på messen er dog ikke den 40 fod lange og 9,8 meter bredde Carbon3, men en model i størrelsesforholdet 1:10.

”Vi har lavet modellen, dels fordi vi jo synes det er en fantastisk flot båd at se på, men i høj grad da også for at have mulighed for at vise vores projekt frem på steder hvor man ikke lige køre en næsten 10 meter bred båd ind,” siger Jonas Pedersen fra Team Carbon3.

Det er holdet selv, med bådebygger Jakob Frost fra Tuco Marine i spidsen der står for såvel bygningen af moder trimaranen som for fremstillingen af modellen. Som i øvrigt er fremstillet i 100% kulfiber helt som sin noget større storesøster.

”Jeg har en tanke om at bygge en fjernstyret version af modellen,” udtaler Jakob Frost, ”men ville med denne model lige prøve vores formværktøjer af.”

Det bliver dog ikke til en fjernstyret model i de kommende uger hvor alt fritid for holdet bag den nye trimaran går med færdiggørelsen af båden.

”Derefter regner vi jo med at skulle sejle rigtigt meget, men måske der bliver tid til en fjernstyret modelbåd næste vinter” slutter Jakob Frost.

 For yderligere information om Carbon3 se www.carbon3.dk eller kontakt Jonas Pedersen, på telefon 20143898 eller email: jonas@bangpedersen.dk, hvor du også kan træffe aftale om at møde repræsentanter for Carbon3 holdet på Elvstrøms stand på en af de to udstillinger.

Om Carbon3:

Carbon3 er en kulfiber trimaran med følgende specifikationer:

Længde:      40 fod

Bredde:      9,8meter 

Storsejl:      80m2

Fok:            35m2

Code 0:      99 m2

Genakker:   140m2 

Materiale:    Carbon Sandwich

Design:       Nigel Irens.

Bådebyggere:   Jakob Frost/Jonas Pedersen, Tuco Marine Group.

Ejere/idegruppe:  Jakob Groth/Jakob Frost/Jonas Pedersen.

Web:  www.carbon3.dk

Det tekniske:

En drejebar kul vingemast sat op som canting rig, 1:1 reff locks i bom, halyardlock’s i mast med downfucker i tack til furling Code Zero og furling Genakker, der ”kører” på bowspryd og 100% Solent og ORC til upwind, udgør i sin helhed ”maskineriet”.

Med en skrogplatform  i 100% kul der giver en samlet vægt på 2.100 kg. på en 40 fod’s vandlinie, viser beregningerne et ”flyvende” hovedskrog på reaching ved 6 knob’s vind og 9 knob’s vind på upwind.

Klik på ikon nederst i højre side og se video i fuld skærm.

content-loader
content-loader
content-loader