minbaad.dk
torsdag 24. maj

Korshavn set fra luften i 1999, som blev den sidste med start på Fyn Rundt. Fra 2000 blev den forlagt til Kerteminde. Foto fra Odense Sejlklubs jubilæumsskrift.

Odense Sejlklubs 100 år

Odense Sejlklub, som blev stiftet i 1911, er blandt de 25 ældste sejlklubber i Danmark. Klubben blev især kendt på Fyn Rundt fra Korshavn. Læs DS-formand, Hans Natorps ord til den fynske sejlklub.

Sejlklubber | 15-06-2011 21:55 | Af  Troels Lykke

Hans Natorp fortalte i dag følgende til Odense Sejlklubs jubilæum:

Odense Sejlklub var blandt de 9 klubber, der var til stede ved den første ”Dansk Sejlerdag” den 13. juni 1913, og klubben var dermed med til at etablere Dansk Sejlunion. 

Grundlaget for samarbejdet blev blandt andet baseret på ønsket om fælles måle-, respit og handicapregler for kølbåde.

Netop fælles måleregler blev også grundlaget for, at Odense Sejlklub i 1934 kunne etablere Fyn Rundt, som over de næste 75 år den blev afviklet i Odense Sejlklubs regi og udviklede sig til Danmark næststørste kapsejlads, samt en af verdens største kapsejladser !

Danmark havde på det tidspunkt verdens to største kapsejladser for kølbåde.

Fyn Rundt er nok uden sammenligning den indsats og aktivitet, som Odense Sejlklub er blevet mest kendt for i dansk sejlsport.

Danmarks ældste kapsejlads

Fyn Rundt er Danmarks ældste distancekapsejlads, og utrolig mange danske sejlere har deltaget i denne kapsejlads, ikke mindst i årene hvor der blev startet fra Korshavn.

I 1971 var der over 100 både og i 1990 var der i alt 1179 deltagende både !

Denne folkefest i Korshavn ved Fyns Hoved var helt speciel, blandt andet fordi alle bådene samledes i denne pragtfulde naturhavn, og rigtig mange lå for svaj i den naturskønne bugt.

De fleste sejlere har altid syntes at Fyn Rundt var noget helt specielt, dels fordi Fyn Rundt er en fantastisk dejlig og varieret sejlads, dels fordi Korshavn var et helt specielt sted at samle over 1000 sejlbåde til denne sejlerfest og kapsejlads.

Korshavn - en unik ramme

Korshavn skabte en unik ramme om Fyn Rundt kapsejladsen.

Odense Sejlklubs medlemmer har gjort en fantastisk indsats igennem mange år med at få denne sejlads til at fungere fra Korshavn, til glæde for titusinder af danske sejlere, ligesom det har været med til at skabe et fantastisk sammenhold i klubben.

I år 2000 blev sejladsen flyttet til Kerteminde og i 2009 besluttedes, at Kerteminde Sejlklub skulle videreføre sejladsen, efter 75 år med Odense Sejlklub ved rorpinden.

Som der også står i Jubilæums skriftet, så hører man stadig mange tidligere deltagere i Fyn Rundt sige: ”Der var nu noget særligt ved Korshavn.”

Odense Sejlklub har altid været en aktiv klub med base i Stige Lystbådehavn tæt på Odense centrum.

Dette gælder både kapsejlads og tursejlads, såvel som ungdomsarbejde.

Klubben blev også en af de første, som blev Dansk Sejlunion Ungdomsvenlig Sejlklub i 2007, og denne certificering er blevet fornyet i 2010.

2007 blev også året, hvor klubben startede en ny Sejlerskole for voksne, og her var Odense Sejlklub igen en af de første klubber, som blev Dansk Sejlunion Certificeret Sejlerskole i 2010.

John Christensen var formand for DS

Odense Sejlklub har også leveret en formand til Dansk Sejlunion – Tak for det !

John Christensen var formand for sejlunionen i perioden 1985 til 1991. Før dette var John formand for DS OL-udvalg i en 4-årig periode, og efter 1991 blev John den første sejler i Dansk Idræts-Forbunds bestyrelse samt var tillige involveret i Danmarks Olympiske Komite og formand for DIF’s Eliteudvalg, og derigennem også Chef de Mission for hele Danmarks OL-delegation.

Dansk Sejlunion vil i dagens anledning ønske klubben og medlemmerne hjerteligt tillykke med 100 års jubilæet samt også gerne takke Odense Sejlklub for samarbejdet gennem de sidste 100 år - ikke mindst for den indsats som Odense Sejlklub har gjort i dansk sejlsport samt en stor tak til alle frivillige i klubben, som har ydet deres bidrag i klubbens 100-årige virke, lød det fra DS-formand Hans Natorp i Odense i dag.

www.odensesejlklub.dk - se jubilæumsskrift

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET