Gå til hoved-indhold
505 VM i Aarhus. Foto: Mick Anderson/ SailingpixKapsejlads
505 VM i Aarhus. Foto: Mick Anderson/Sailingpix

Mentor-ordning i 505-klassen - god inspiration

Indrømmet - en 505 jolle kan være kompleks og uoverskuelig når man kigger ned i cockpittet første gang. Sådan forklarer 505-formand Tom Bøjland det her. Læs om nyt koncept.

Af Troels Lykke |

Bare at finde den rigtige båd til den rigtige pris med det udstyr der matcher ens størrelse og ambitionsniveau kan være en større udfordring, hvilket i nogle tilfælde betyder at man "løber sur" i projektet før man overhovedet kommer på vande

Derfor har Dansk 505 jolle klub introduceret en mentor ordning der skal hjælpe nye teams igang. Sådan forklarer Tom Bøjland det.

Det nye team får tilknyttet en erfaren 505 sejler som mentor - denne har til opgave at hjælpe med 

- At finde den rigtige båd.

- At gennemgå den med det nye team så teknikken er i orden.

- At få teamet på vandet og basale manøvrer på plads.

- At få det basale grundtrim på plads.

- At få teamet afsted til kapsejlads på det niveau de nu ønsker.

Formålet er naturligvis at dele glæden ved at kapsejle i en hightech kapsejladsjolle og sørge for at indlæringskurven for de nye teams er så stejl som muligt og undgå at de spilder tid/penge på eksempelvis forkert udstyr eller setup/manøvrer.

Allerede for nuværende har flere nye teams glæde af ordningen.

Går du derude og enten har lyst til at snuse nærmere til at sejle 505 - eller har du fået købt dig en båd, men bare aldrig er kommet igang med at bruge den på den med det rigtige udbytte så kontakt Dansk 505 Klub.

Det gælder naturligvis også hvis du har en båd, men ved at du aldrig kommer til at bruge den, så lad os høre fra dig så den evt. kan få et nyt liv hos en besætning der vil bruge den.

Dansk 505 Klub

Tom Bøjland

content-loader
content-loader
content-loader