Gå til hoved-indhold
13 både er tilbage i Barcelona World Race. Her ses Virbac-Paprec 3, der lige var i havn en tur.Kapsejlads
13 både er tilbage i Barcelona World Race. Her ses Virbac-Paprec 3, der lige var i havn en tur.

Førende måtte i havn i Barcelona World Race

Efter 16 dage er alle Open 60erne på den sydlige halvkugle. Det har været en rigtig surfetur for de fleste. En båd er udgået, det var Président, som brækkede masten, skriver Ole Larsen.

Af ole larsen, randers |

Efter 16 dage på havet er alle bådene kommet til den sydlige halvkugle. Det har været en rigtig surfetur for de fleste både, hvor de hurtigste til tider sejlede over 400 sømil på 24 timer, hvilket svarer til en gennemsnitsfart på over 16 knob.

Foncia (Desjoyeaux & Gabart) og Virbac-Paprec 3 (Dick & Peyron) førte fra starten og til frem til efter at have passeret ækvator, men pga. tekniske problemer sejlede de ind til Recife (Brasilien) for at få deres både lavet, så de kan sejle videre mod sydhavet.

Lidt vildt at begge de førende både måtte i havn. Nu ligger de som nr. 5 og 6 i den samlede stilling. 

Kun en båd er udgået, det er Président, som brækkede masten og måtte stoppe på Cap Verde. Der er nu 13 både tilbage i sejladsen.

Søn med hjerteproblemer

Alex Thomsen (Hugo Boss) havde håbet på at komme tilbage til løbet efter han fik fjernet sin blindtarm den 29. december. Der blev sagt ok, til at han kunne sejle med igen. 

Det var planen, at han skulle komme ombord på 'Hugo Boss' på Cap Verde, men efter at han fik en søn med hjerteproblemer, har han valgt at blive hjemme i England sammen med sin kæreste. Klart forståeligt!

www.barcelonaworldrace.org

Mange sejlerhilsener

Ole Larsen

content-loader
content-loader
content-loader