Gå til hoved-indhold
Foto: Pelle Petterson kalder sit VM-guld i Starbåd i 1969 kronen på sin sejlarkarriere. Foto: svensksegling.seKapsejlads
Foto: Pelle Petterson kalder sit VM-guld i Starbåd i 1969 kronen på sin sejlerkarriere. Foto: svensksegling.se

Pelle Petterson optaget i Hall of fame

I lørdags fik den svenske sejlerlegende sit navn foreviget i svensk sejlerforbunds Hall of fame. Udmærkelsen blev uddelt samtidig med Mestrenes Mestre i Båstad.

Af katrine bertelsen |

Pelle Petterson var tilstede og modtog udmærkelsen med ordene:

– Det betyder rigtig meget for mig personligt, men jeg tror også, at det eksponerer sejlads og profilerer vores sport.

Pelle Petterson tog bronze til OL i Tokyo 1964 og sølv til OL i München i 1972. Men kronen på sejlerkarrieren fik han, efter eget udsagn, da han erobrede VM-titlen i Starbåd i 1969 sammen med Ulf Schröder.

– At vinde VM-guld i Amerika hvor konkurrencen var størst var ekstra betydningsfuldt. OL-medaljerne har en vis bismag for mig, eftersom jeg var så tæt på at vinde guldet, siger han til Svenska Seglarförbundet lørdag aften.

Han har vundet næstan et halvt dusin VM-titler i mange forskellige klasser, og mange andre titler i Europa og på andre kontinenter.

Udover kapsejlads er Pelle Petterson kendt vidt og bredt for sine båddesigns.

Han er bl.a. manden bag Maxibådene, der er solgt i mere end end 85.000 exemplarer. Og to af hans øvrige både kan i dag samle nogle af de største felter til Svensk Mesterskab, nemlig 606 og C55.

Læs mere her: www.svensksegling.se

content-loader
content-loader
content-loader