Gå til hoved-indhold
Tur

Verdens største sejlklub besøger Aarhus til juli

Med over 40.000 medlemmer er den svenske ”Kryssarklubben” ubetinget verdens største sejlklub og i år har klubben valgt Aarhus som målet for deres langturssejlads.

Af Troels Lykke |

Det tager langt tid at planlægge og koordinere et besøg, der vil omfatte op til 125 sejlbåde med tre til fire personer i hver.

Forberedelserne har da også været i gang siden 2007 hvor den første kontakt mellem de svenske gæster og de Aarhusianske værter blev etableret.

Siden da har svenskerne været på besøg i Aarhus tre gange for at forberede sig lidt på de aktiviteter og attraktioner de vil besøge, når selve besøget gennemføres til sommer. Det fortæller Thomas Capitani fra Sailing Aarhus.

De Aarhusianske værter, Sejklubben Bugten (én af sejlklubberne bag Sailing Aarhus)  i samarbejde med Visit Aarhus, har de seneste år også arbejdet med forberedelserne, der omfatter alt fra at finde plads til de mange gæster i Aarhus Lystbådehavn til at finde frem til egnet steder for at holde festmiddag og planlægge ture og udflugter.

Moesgaard og AroS

Svenskerne har blandt andet været tiltrukket af Aarhus kulturelle og kulinariske udbud og forventer at besøge både Moesgaard og AroS, men det er især musikken, især jazzmusikken, der trækker og derfor er besøget i Aarhus planlagt til atfinde sted lige når Jazz Festivallen er på sit højeste.

Så selvom ikke alle 40.000 medlemmer kommer til Aarhus på én gang, er der ingen tvivl om, at et koordinert besøg, og senere flot omtale af Aarhus i klubbens månedsplad ”På Kryss” vil trække endnu flere svenske sommergæstesejlere til Aarhus.

content-loader
content-loader
content-loader