Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den forulykkede båd i Næstved. Foto:Lars Ole Andersen, TEAM 112-NÆSTVED

Båd eksploderer i Næstved efter gas i kabinen

En eksplosion i havnen i Næstved gav fredag et brag fra en lille lystbåd, hvor en varmeovn havde lækket gas ud i kabinen. Vragdele spredt 50 meter ud. Mand var om bord under ulykken.

Af Troels Lykke |

Da bådens ejer ville tænde for ovnen skete den kraftige eksplosion, som forvandlede kabinen til pindebrænde, mens metalskroget revnede og gik op i svejsningerne.

Manden slap mirakuløst med lette skrammer og et gigantisk chok. Til gengæld står hans båd ikke til at redde.

Glas, metaldele, splinter og andre vragdele var spredt over ud over det hele på kajen og i havnen i en radius af 50 meter fra båden. Det skriver Sjællandske

Bådejer slap billigt

Det store brag fik naturligvis folk til at stimle sammen ved lystbådene, som lå fortøjret på det sted, der kaldes for Nolds Havn. En af dem var Lars Ole Andersen, der bor på Parkvej 400 meter væk, og som havde hørt braget.

- Vinduerne gav sig lige en gang i lejligheden, og min hund stod ret. Jeg var klar over, at der var sket et eller andet, siger Lars Ole Andersen til Sjællandske.

Han havde i skyndingen nået at tage et kamera med sig og fik taget billeder kort efter eksplosionen. Han kunne også konstatere, at bådejeren ikke var så slemt tilredt, som man måske kunne frygte.

Nøj, hvor var det vildt

- Han blev rimeligt hurtigt bragt ind i et af husene, og da Falck kom, kunne han selv gå ud til ambulancen. På vej ud sagde han "nøj, hvor var det vildt", og han var tydeligt chokeret, men så ellers ud til at klare sig, siger Lars Ole Andersen.

- Det, der er sket, er formentlig, at der har været en lækage i en varmeovn, hvor der sidder en gasflaske på. Det, jeg ved, er, at manden skulle tænde varmeovnen, og så eksploderede den. Det er det, jeg har hørt, siger Thomas Halskov.

Bådejeren kunne selv forklare sig til politiet, inden han blev kørt til behandling for chok på skadestuen.

- Han har været enormt heldig. Det er utroligt, at der ikke er sket ham noget, når man ser på den medfart, hans båd har fået, erklærer Thomas Halskov.

Kilde: sn.dk

content-loader
content-loader
content-loader