Gå til hoved-indhold
Udstyr

Skroggennemføringer i plastik er mere sikkert

Skroggennemføringer i metal udsættes for galvanisk tæring, hvilket kan betyde at en båd synker, hvis en søventil forsvinder på grund af tæringen. Det kan ikke ske i plastik. Se video.

Af Troels Lykke |

De fleste både i Danmark har skroggennemføringer i messing, rustfri stål eller bronze, men det har ofte vist sig at være farligt, da det er materialer, som kan udsættes for galvanisk, hvilket kan betyde at en båd synker, hvis en søventil forsvinder på grund af tæringen.

På markedet findes også Tru-Design Plastics, der producerer glasfiberforstærkede, CE-godkendte skroggennemføringer i plast.

”Man kan sagtens selv skifte til dem og fordi det er i plastmateriale, så kan du også få en elektrisk monitor monteret, så du kan se om kuglehanen i teflon er lukket, når du forlader båden,” siger Leif Nielsen fra Denrex i Mariager.

Ønsker man at sætte Tru-Design Platics skroggennemføringer i båden, så koster materialerne 3.000 kroner til en 30 fods båd og ønsker man at få elektrisk måling i med en monitor, så koster det yderligere 3.500 kroner.

content-loader
content-loader
content-loader