Gå til hoved-indhold
Motorbåde ingen adgang her i Sydney. Foto: Troels LykkeHavne
Motorbåde ingen adgang her i Sydney. Foto: Troels Lykke

Motorbåde og sejlbåde i hver sin havn er bedst

Det mener flere australske sejlere, som vi talte med i Sydney og Melbourne forleden. Skal Danmark efterligne?

Af Troels Lykke |

"Vi er jo en sejlklub og derfor skal vi ikke have motorbåde i havnen, det hører sig ikke til og sejlere har mere at tale sammen om, derfor syntes vi at havnen er bedst kun med sejlbåde," sagde Maria.

Hun kommer fra Cruising Yacht Club of Australien - en Sydney sejlklub, der er kendt for at arrangere den berømte Rolex Sydney Hobart sejlads.

Minbaad.dk kunne dog se motorbåde i havnen, men ifølge Maria, var det kun besøgende, for motorbåde er ikke velkomne som fastliggere.

I en anden klub i Sydney, vi besøgte fornylig, var der kun 18 footere, som man i øvrigt kunne se sejle hver søndag, hvor man kunne spille penge på bådene.

Motorbåde ingen adgang

I Melbourne fandt vi en ren motorbådshavn med eget klubhus, mens vi oplevede to havne, hvor der i den ene heller ikke var tilladt at have motorbåde.

Det var i Royal Melbourne Yacht Squadron - også en flot sejlklub, som minder om Kongelig Dansk Yachtklub, i flot dyr stil.

"Motorbåde må slet ikke ligge i havnen, det er kun sejlbåde, der ligger her og det passer os fint," sagde en rødhåret kvindelig sejler til os.

Hun havde 2. juledage havde sejlet sejladsen Melbourne Hobart på en 39 fods sejlbåd, hvor hun var godt søsyg. De havde en fremragende bar i øvrigt og flot udsigt ud i Phillip Bay i St. Kilda, et tjekket sted i Melbourne. Klubben var i øvrigt helt lukket for sejlere, der ikke sejlede.

10 procent motorbåde er tilladt

I Royal Brighton Yacht Club, længere fra Melbourne city, et sted hvor der lige er sejlet Drage-VM, der forholder det sig sådan, at kun 10 procent af bådene må være motorbåde, mens resten skal være sejlbåde, fik vi forklaret.

Sejlklubbens havn i Sydney - uden motorbåde?

Danske Nokia, VO 60-vinder, hang i Sydney Hobart sejlklubben.

18 footer sejlklub i Sydney.

Hvad syntes du. Skal vi efterligne de australske forhold?

content-loader
content-loader
content-loader