Gå til hoved-indhold
Det har stort set været umuligt at få erstattet gamle bortkomne duelighedsbeviser, men Søfartstyrelsen vil gerne prøve.Sejlklubber
Det har stort set været umuligt at få erstattet gamle bortkomne duelighedsbeviser, men Søfartstyrelsen vil gerne prøve.

Mistet duelighedsbevis – få et nyt

Via Søfartsstyrelsens hjemmeside kan du nu få erstattet dit gamle duelighedsbevis, hvis det er blevet væk. Det koster 40 kr.

Af katrine bertelsen |

Mange sejlere bliver afkrævet duelighedsbevis, hvis de enten skal leje båd hjemme eller i udlandet, eller blot sejle i sejlklubbens både.

Er duelighedsbeviset bortkommet er det et problem. Og daterer dit duelighedsbevis sig tilbage til Ruder konges tid, har det været et problem at få det erstattet.

Hvem var censor?

I Søfartsstyrelsens kartotek over gamle beviser, har det stort set været umuligt at finde noget før år 2000, medmindre du kunne huske huske din censors navn og det eksakte årstal. Men det er de færreste, der har hukommelse til at huske noget, der skete tilbage i 1975 eller før.

Man kunne selvfølgelig tage prøven påny, men der er nok ikke mange der gider at sidde på skolebænken og svede over deviationstabeller og strømtrekanter igen...

Få et nyt via hjemmesiden

Nu kan genudstedelse af gamle beviser ske via Søfartsstyrelsens hjemmeside. Der er ikke 100% garanti for at de lige kan finde dit gamle bevis, men de vil gerne prøve, og de 40 kroner som det koster bliver ikke trukket, hvis dit duelighedsbevis er umuligt at finde.

Mangler du oplysninger, siger Søfartstyrelsen til minbaad.dk, at man skal prøve at finde en, der tog prøven samtidig, og bruge informationerne fra det duelighedsbevis.

Klik på linket her, www.fritidssejler.dk og fyld formularen ud. Kan du ikke lige huske årstallet, så skriv f.eks. 1974-1977. Og husk at have kreditkortet klar.

content-loader
content-loader
content-loader