Gå til hoved-indhold
Jesper Bank fortalte gæsterne om sejlene hos Elvstrøm. Læs interview senere med Bank omkring firmaet. Foto: Elvstrøm SailsUdstyr
Jesper Bank fortalte gæsterne om sejlene hos Elvstrøm. Læs interview senere med Bank omkring firmaet. Foto: Elvstrøm Sails

Laver I virkelig det hele selv?

Sådan lød det fra flere af gæsterne, da Elvstrøm Sails i lørdags, 19. marts, for første gang nogensinde holdte åbent hus hos Europas største sejlloft. 200 gæster kom forbi.

Af Troels Lykke |

Og langt de fleste gæster var en del klogere, da de gik hjem, end da de kom. Mange blev overraskede over at høre, at alle sejl med den velkendte røde krone bliver produceret i Aabenraa. Det fortæller firmaet til pressen.

Elvstrøm Sails får ikke syet sejl i andre lande med lavere lønomkostninger.

Et klart udtryk for, at man ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, og da alle led lige fra salg over design til produktion er samlet under et og samme tag, er der aldrig langt fra tanke til handling eller til rette medarbejder, hvis og når detaljer skal ændres eller diskuteres.

200 på Elvstrøms Vej

Omkring 200 mennesker lagde vejen forbi Paul Elvstrøms Vej i Aabenraa, hvor man godt var klar over, at man konkurrerede med Både i Bella, weekendens anden store begivenhed for sejlerfolket.

Elvstrøm Sails håbede, at de tilbud der var annonceret ville appellere til lokale sejlere og til de sejlende jyder og fynboer.

Og set i lyset af, at Både i Bella kun formåede at trække 600 gæster indenfor i  det store messecenter om torsdagen, to dage tidligere, er Elvstrøm Sails godt tilfredse med dagen.

Foredrag fra Helsingborg

Elvstrøm Sails formåede blandt andre at trække en del mennesker til, der normalt ikke ville komme på besøg, nemlig de mange der kom alene for at høre foredraget om langturssejlads i de arktiske egne og gennem Nordvestpassagen.

Birgitta og Eric Boye fra Helsingborg fortalte levende om turen i ”Ariel IV”, en Borghegn 50 tegnet af Arne Borghegn, og krydrede deres foredrag med masser af billeder og videoklip fra deres ekspedition.

Foredraget blev lidt specielt, idet fire af de oprindelige syv sejlere, som byggede båden i Danmark i 1982-1985, var blandt tilhørerne.

På de fem timer huset var åbent for besøgende lykkedes det Elvstrøm Sails at få solgt ikke mindre end 25 sejl, heraf 22 nye sejl til nedsatte priser og tre demo-sejl, altså sejl der kun har været brugt en enkelt eller ganske få gange.

På baggrund af den gode oplevelse og de mange positive tilbagemeldinger har Elvstrøm Sails besluttet at gentage succesen til efteråret, nærmere bestemt lørdag den 24. september, hvor dørene igen bliver lukket op for alle interesserede, sejlere som ikke-sejlere, og hvor der igen vil være et spændende foredrag på plakaten.

Følg med på www.elvstromsails.com.

content-loader
content-loader
content-loader