Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det blæste i Holland for OL-sejlerne.

Danske sejlere kæmper nu i Holland

En meget blæsende første dag af sejlernes World Cup i Holland sender 470-sejlerne Henriette Koch og Lene Sommer op på den samlede 4. plads.

Af Troels Lykke |

Der var dømt hårdt arbejde fra morgenstunden, da de olympiske sejlere tirsdag tog hul på årets hollandske stop i World Cup-serien.

Dagen bød nemlig på hård vind med vindstød op til 27 knob, hvilket skabte hårde betingelser for deltagerne i de over 600 både fra 61 nationer. Det skriver Dansk Sejlunion til pressen.

Bedste danske båd efter den første dags sejladser er 470-sejlerne Henriette Koch og Lene Sommer på den samlede 4. plads med 13 point efter en 9. og 4. plads.

Det er en placering bedre end 49eren med Peter Krüger og Nicolai Thorsell, der i sidste måned fravalgte det franske World Cup på grund af en hjemlig eksamen.

Nu er makkerparret tilbage i feltet med fuld fart, og indtager 5. pladsen efter placeringerne 5, 9 og 11. På 13. pladsen følger Niels Joakim Gormsen og Anders Thomsen, der blev noteret for 6, 10 og 28.

Dagens to Laser Radial-starter blev afviklet med sort flag, hvilket kostede en registreret tyvstart for både Maiken Schütt og Louise Christensen. Bedste dansker er Alberte Holm Lindberg på den samlede 12. plads med Anne-Marie Rindom fire placeringer efter.

Laser-drengene leverer herre-indsats

På Laser-banen var det tilfredse smil fundet frem hos træner Per Baagø over de to unge sejlere Mads Bendix og Thorbjørn Schierup, som indtager 19. og 26. pladsen efter den første dag.

”De leverer en mandfolke-præstation i dag. Vi sejler i vind fra 19 til 27 knob, og de får nogle kæmpe baner, der tager en time og ti minutter. Når man derudover tager i betragtning, at der er 120 både med i feltet, og drengene leverer noget af det bedste længe, så jeg har svært ved ikke at være tilfreds,” lyder det anerkendende fra træneren.

Onsdag kan sejlerne se frem til en mere rolig dag på vandet ud for regatta-centeret i Medemblik. Vejrmeldingen lyder nemlig på solskin og let vind.

Danske placeringer

470 damer

4. Henriette Koch og Lene Sommer

49er

5. Peter Krüger Andersen og Nicolai Thorsell

13. Niels Joachim Gormsen og Anders Thomsen

27. Emil Toft Nielsen og Simon Toft Nielsen

Finn

28. Kaspar Andresen

43. Bo Teglers

Laser

19. Mads Bendix

26. Thorbjørn Schierup

71. Stig Steinfurth

78. Michael Hansen

114. Andre Christiansen

Laser Radial

12. Alberte Holm Lindberg

17. Anne-Marie Rindom

26. Sarah Gunni

36. Maiken Schutt

42. Cathrine Sof Hall

50. Louise Christensen

52. Sofie Slotsgaard

RS:X mænd

40. Kim Braad Carlsen

RS:X damer

22. Lærke Buhl-Hansen

Stævnets officielle hjemmeside: www.deltalloydregatta.org

content-loader
content-loader
content-loader