Gå til hoved-indhold
Her er Carbage monteret i en Drabant 26 i Roskilde Havn. Foto: Kåre FjallandUdstyr
Her er Carbage monteret i en Drabant 26 i Roskilde Havn. Foto: Kåre Fjalland

Ny affaldspose holder styr på skraldet

Snart tager Danmarks bådejere på ferie. En lille ny affaldspose med selvklæbende kant, der kan sættes op stort set hvor som helst, holder styr på, at affaldet fra sommerens kulinariske udskejelser bliver indenbords.

Af katrine bertelsen |

Vores strande og havområder flyder med affald. Mælkekartoner, plastikflasker og andre svært nedbrydelige ting og sager ryger ofte over bord, til fare for fisk og fugle. Dyrene tager det fejlagtigt for føde, og går ofte en grum skæbne i møde efter indtagelse af ufordøjeligt plastik.

Carbage er Danmarks første skraldepose til bil, båd eller campingvogn. Den er fremstillet af miljøvenlig polyethylen, og holder styr på at affaldet ikke utilsigtet ryger over bord.

Affaldsposen med selvklæbende kant kan sættes i cockpittet eller nede om læ, så affaldet ikke farer rundt i båden eller ender i vandet. Fuld kan den tages med i land, og smides i en ”rigtig” affaldsspand.

Posen der måler ca. 18 x 30 cm er selvklæbende, og kan derfor placeres næsten overalt på båden, i bilen eller i campingvognen, hvor den holder styr på alt det affald, vi er så gode til at generere.

Carbage kan købes i butikkerne i pakker á 8 stk. fra 1. maj, og du kan bl.a. købe affaldsposen i Coops butikker.

Carbage og konceptet ”Skrald & Vind” er udtænkt og konstrueret af Kåre Fjalland og Jørn Duus Hansen, som er partnere i GARB ApS.

content-loader
content-loader
content-loader