Gå til hoved-indhold
Kronprinsen deltager i næste uge på DIF-kongres i Brøndby. Det gør minbaad.dk også. Foto: Troels LykkeSejlklubber
Kronprinsen deltager i næste uge på DIF-kongres i Brøndby. Det gør minbaad.dk også. Foto: Troels Lykke

Stærkt besat DIF-kongres om foreningsidræt

Kronprins Frederik, Lars Løkke Rasmussen, Per Stig Møller, Helle Thorning-Schmidt og mange flere taler om foreningsliv og idrættens 500.000 frivillige på den udsolgte DIF-kongres 3.-5. februar.

 

Af Troels Lykke |

500 deltagere og en perlerække af oplægsholdere og paneldeltagere fra idrætten, forskningen og den politiske verden sætter hinanden stævne i næste uge på Danmarks Idræts-Forbunds kongres i Brøndby.

Kongressen "Foreningsliv - nye tider i foreningsland?" stiller skarpt på værdier, udfordringer og muligheder i DIF's 10.500 idrætsforeninger, der har 1,6 millioner medlemmer.

På kongressen præsenteres de første hovedresultater fra den største undersøgelse nogensinde af frivilligt arbejde i DIF's foreninger. Den gennemføres af Idrættens Analyseinstitut og Syddansk Universitet på vegne af DIF og med støtte fra Tuborgfondet.
 
DIF's kongres tager pulsen på udviklingstendenserne i og omkring foreningsidrætten. Hvordan sikres der gode vilkår for de frivillige? Hvor bør idrætsforeningerne tænke nyt? Og hvad kan den organiserede idræt lære af de mange uorganiserede idrætsudøvere?
 
Andre vigtige kongrestemaer er kommunernes samspil med idrætsforeningerne, idrættens samfundsansvar versus frivillighed samt temaet "Er medaljer altid guld værd for Danmark?".

Kongressen afsluttes med ”DIF og monopolet” samt debat og perspektiver på foreningslivet og de frivilliges vilkår.

Se hele programmet på http://www.foreningsliv.dif.dk/da/Program_i_pdf.aspx

content-loader
content-loader
content-loader