Gå til hoved-indhold
Der var både overalt på den lille bane, hvor A-Cat sejlerne fløj om ørene på alle bådene. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Der var både overalt på den lille bane, hvor A-Cat sejlerne fløj om ørene på alle bådene. I midten ses vinderen i CB66. Foto: Troels Lykke

Herlig mandag ud for Hellerup - se billeder

Varmen var der og vinden kom endelig mandag da A-Cat, OK, Yngling, Drage, Melges 24 og CB66 var på vandet. Se billeder og læs om et gigantisk brag mellem to Melges 24ere.

Af Troels Lykke |

Mandage er normalt dødsyge, arbejdsugen starter, men mandag i påsken i Hellerup var fantastisk, for os der deltog.

I alt blev der gennemført 24 sejladser i seks klasser, alle starter gennemført af dommer Troels Wester med sikker hånd, mens blandt ande Katrine Bertelsen, her fra sitet, assisterede på dommerbåden på ur, pistol og kamera.

Deres udsente styrede en CB66er og det gik da lige vi blev ikke sidst. Vi manglede frækhed og timing i starterne, fart på kryds og vi kludrede en del med den store gennaker, men hvad det gælder ikke om at vinde, men om at være med...

Kæmpe brag

Pludselig hørte vi et kæmpe brag, et hult drøn, ude på banen, underligt at sejle sammen når der er så god sigt. To Melges 24ere stødte sammen og den ene lavede umiddelbart efter en strafrunde.

"Det var heldigt at besætningen på bagbord halse ikke kom galt afsted, for de sad med benene ude på siden af båden, vi sejlede videre selvom båden skal på værft nu," sagde Jesper Bendix og viste minbaad.dk skaden på siden af båden.

Jesper Bendix fra Fredericia er tidligere dansk mester i Drage og verdensmester i Yngling, han har nu sejlet et halvt års tid i Melges 24.

"Vi fik da et par førstepladser og vi tror da det er et spørgsmål om tid før vi kan slå Søren Ebdrup, vi havde desværre en sejlads i stævnet, hvor vi startede to minutter efter de andre," siger Jesper Bendix, der havde sine sædvanlige Drage-gaster med, herunder Jesper Grønbæk.

I Ynglinge-klassen vandt KDYerne Mikkel Winston, Frederik Løppenthin og Tobias Nittegaard med tre andenpladser.

Paasch og alle de andre

I A-Cat klassen vandt Thomas Paasch suverænt, som han plejer, kun med førstepladser, han lå flere hundrede meter foran modstanderne. Thomas Paasch er netop begyndt på  Extreme Challenger. Se ny video om det video.minbaad.dk/

Hos CB66erne vandt Hellerup-sejlerne Mikkel West-Nørager, Mikkel Kidmose og Anna Grube i deres Team Christiansen og Essebæk foran skipper Michael Casparij, mens den tidligere OL-sejler Anders Nyholm måtte nøjes med 3. pladsen.

"Vi syntes selv vi var uheldige at blive mast mellem nogle Ynglinge og OK-joller, og så har vi stadig ting at lære omkring at sejle med gennaker," siger Anders Nyholm, der senest deltog ved OL i Kina i Laser.

Formanden tog det hele

Vinderen i CB66, formand Mikkel West-Nørager, var i højt humør.

"Skriv bare at formanden tog det hele, men det var jo med at komme ind under land og finde mere tryk og samtidig havde vi farten," siger vinderen i CB66.

Hos OK-jollerne vandt Jørgen Svendsen ikke uventet, til gengæld var det en overraskelse at 60-årige Mik-Mak tog andenplads.

"Jeg er jo et talent man ikke kan holde tilbage," sagde han til de yngre sejlere Christian Hedlund og Stefan Myralf, der sluttede lige efter.

Jesper Bendix, th. blev sejlet ned af en anden Melges 24.

Melges 24 og CB66 gik i samme start.

Christian Hedlund, formand for OK-sejlerne, fik her en god start i DEN 1368.

Victor og Phillip Skafte-Holm var gaster på vinderbåden i Drage, hvor rorsmanden var Peter Kampman. De slog blandt andet Lars Hendriksen.

Anders Nyholm, nyuddanndet politibetjent, sejler nu CB66 og tog 3. plads.

OK-sejlerne Stefan Myralf, tv. med Christian Midtgaard og Christian Hedlund nød gratis øl.

Thomas Paasch sejler med nummer 1 i sejlet og det passer til hans placeringer i Danmark.

A-Cat sejlerne var hurtige.

Yngling og Drage i kamp på startlinjen.

Fra venstre: Christian Hedlund, 3. plads, Jørgen Svendsen 1. plads og det 'unge' talent Mik Mak på 2. plads.

Vinderne i CB66, Mikkel West-Nørager og co., havde super fart og vandt.

Fotos fra Katrine Bertelsen:

Melges 24.

Melges 24eren er en anelse hurtigere end CB66, selvom de bedste CB66ere slog de dårligst sejlende Melges 24ere.

Thomas Paasch i A-Cat.

Lars Broen i Drage tog 2. plads blandt fire både.

Minbaad.dks Troels Lykke og Jens Peter Madsen har meget at lære.

Ynglingen er stadig en stærk lille klasse på Øresund.

Resultater: www.regattateam.dk/news.php

content-loader
content-loader
content-loader