Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Blæst i Holland for OL-sejlerne. Foto: Delta Lloyd Regatta

Danmarks Maiken hjælper Kroatien i Laser Radial

På en blæsende tredjedag af det hollandske World Cup-stævne lånte Laser Radial-sejleren Maiken Schütt en mast til en kroatisk konkurrent, der sejlede sig op på andenpladsen. Se video.

 

Af Troels Lykke |

Det er ikke nogen hemmelighed, at der eksisterer et særligt forhold mellem de danske og kroatiske olympiske sejlere efter 49er-dramaet ved OL i Kina for snart tre år siden.

Torsdag kunne Laser Radial-sejleren Maiken Schütt så give lidt tilbage, da hun kort før start lånte en dansk reserve-mast til kroaten Tina Mihelic. Det skriver Sejlunionen til pressen.

Dagens enlige Laser Radial-sejlads fandt sted i meget kraftig blæst, og ti minutter før start spottede danskeren sin kroatiske konkurrent med brækket mast.

- Jeg spørger hende, om hun har en ekstra med, men det har hun ikke. Så jeg tilbyder, at hun kan låne en af vores, forklarer Maiken Schütt, der sammen med den danske træner, Ditte Juul, hjalp med at få gjort den kroatiske båd kampklar igen i tide inden start.

Den danske hjælp kom meget kærkomment for den tidligere europamester Mihelic. For med den lånte danske mast sejlede kroaten sig ind på 5. pladsen i dagens enlige sejlads.

Det betød, at hun avancerede hele ni placeringer i den samlede stilling og nu ligger samlet nummer to, bare et point efter den førende Annalise Murphy fra Irland.

- Hun har en tyvstart fra den første dag, så man kunne have tænkt taktisk og fået hende helt ud af stævnet. Men det er ikke fedt både at være en dårlig sejler og et dårligt menneske. Så jeg tænkte, at jeg ville nøjes med at være en dårlig sejler, lød det lidt selvironisk fra Schütt, som sluttede sejladsen som 25 og nu er nummer 19 i det hollandske regatta.

Bedste danske Laser Radial-sejler er fortsat Anne-Marie Rindom, der i dag måtte afgive 4. pladsen og lade sig falde tilbage som nummer 10, to pladser foran den næste dansker, nemlig Alberte Holm Lindberg.

Torsdagens blæsevejr lå konstant mellem 26 og 34 knob, hvilket medførte, at det kun var Laser-herrerne af de øvrige danskere, der kom på vandet.

Den meget kraftige vind lod dog umiddelbart til at bekomme både Thorbjørn Schierup og Mads Bendix vel. Med placeringerne 11 og 9 tager de nemlig endnu et skridt op af ranglisten, og indtager nu placeringerne som nummer 24 og 26.

Stævnets hjemmeside: www.deltalloydregatta.org
content-loader
content-loader
content-loader