Gå til hoved-indhold
I TORM UGP integreres brættet RS-ONE sammen med RSX. Foto: Neil Pryde/Howie ChooKapsejlads
I TORM UGP integreres brættet RS-ONE sammen med RSX. Foto: Neil Pryde/Howie Choo

DS: Mere ungdomskapsejlads for windsurfere

Dansk Sejlunion har sat et windsurf projekt i søen. DS tror på, at windsurfing kan medvirke til at gøre sejlklubberne mere attraktive og rekruttere og fastholde flere unge sejlere.

Af katrine bertelsen |

Projektets vision er at skabe en gennemskuelig kapsejladskultur for windsurfing i Danmark. Det skal være i et fælles miljø med joller og katamaraner.

DS vurderer at der mangler tilgang af ungdomsårgangene i dansk sejlsport. Ved at skabe et yderligere spor (en mulighed) på lige fod med 1- og 2-personers joller ser vi en mulighed for at fastholde flere sejlere fra de tidlige ungdomsklasser.

I sejlklubberne er det kun meget få sejlere, der også kommer ud i konkurrence på windsurfer. Det vil vi gerne give mulighed for. Windsurfing er godt alternativ til joller med sin egen appel og det har fordele i at være billigere og mere enkelt at håndtere.

I surfklubber er der mange steder interesse for kapsejlads, men der er ingen tilgang i konkurrence, da springet er for stort til eksisterende tilbud.

I DS talent og elitearbejde har vi en RS:X klasse i Danmark, som har fået tag i nogle sejlere. Det viser sig, at der findes en sejlertype, for hvem kapsejlads i windsurfer har appel. Men vi mangler et stærkere rekrutteringsgrundlag, hvis vi på længere sig skal tro på sportslig succes.

Windsurfer, en del af TORM serierne

2011 er introduktions år. Dansk Sejlunion har påbegyndt formidling til sejlere, trænere og ledere i sejlklubber og surfklubber, at vi ønsker at styrke windsurfing som en konkurrencedisciplin i Danmark, ved blandt andet at indføre windsurfing i TORM konkurrencerne.

Dansk Sejlunion vil i samarbejde med forhandleren af RS-One, give mange sejlere og klubfolk mulighed for at se og afprøve TORM UGP udstyret.

Dansk Sejlunion i løbet af sæsonen 2011 og særligt i efteråret, medvirke til at skabe aktiviteter som er relateret til windsurfing projektet, så der eksempelvis kan laves regionale konkurrencer i løbet af efteråret.

2012 er det første år med fuld gas på projektet:

TORM JGP. Windsurfing integreres i JGP serien i et format med progression i erfaring og hvor alle brætter og rigge kan være med – hermed også Bic Tecno 293, som mange sejlklubber har anskaffet til klubtræningen.

I TORM UGP integreres brættet RS-ONE sammen med RSX. De to brætter går i samme start og på samme bane. Brættet har appel til alle sejlere som ønsker at konkurrere på windsurfere, men den primære målgruppe er sejlere i alderen 14-19 år.

RS-One sejlere inviteres til træningslejre arrangeret af DS talentudvikling – dvs på lige fod med Zoom8, Europe, Laser R, Laser S, RSX, 420, 29´er, 49´er og katamaran.

Det er DS håb, at projektet kan danne bro imellem de to kulturer – jollekulturen og surf kulturen. Men ønsker samtidig, at de to kulturer fortsat lever uændret hver for sig.

Læs flere detaljer om projektet her:http://www.sejlsport.dk/sw47275.asp

Kilde: sejlsport.dk

content-loader
content-loader
content-loader