Gå til hoved-indhold
Roland Gäbler og Nahid Gäbler vandt Mixed World titlen. Fotos: www.tornadochampionships.comKapsejlads
Roland Gäbler og Nahid Gäbler vandt Mixed World titlen. Fotos: www.tornadochampionships.com

Tornado VM med fire dages udsættelse

VM for Tornado i Schweitz blev afgjort i seks sejladser. De første fire dage var der ingen vind. Det tysk/danske ægtepar Roland og Nahid Gäbler vandt Mixed World titlen. Se billeder.

Af katrine bertelsen |

Efter fire psykisk udmattende dage på land med ventetid og drilsk vind fra alle retninger fik Tornadoklassen bogstavelig talt, endelig vind i sejlene.

Stævnet – der startede mandag – kunne først onsdag gøre et forsøg på at starte. Onsdag fik sejlerne to startforsøg, men begge sejladser måtte opgives. Første forsøg blev afblæst midt i startproceduren, andet forsøg ud på eftermiddagen blev skudt af, 15 min. efter start, på grund af svigende og drejende vind.

Fredag kom der endelig gang i sejladserne, men der var lovet tordenvejr, så flere af besætningene valgte at blive på land. 26 både gennemførte en sejlads, og anden sejlads måtte aflyses, da vinden skiftede til nordvest. Vindstødene op til 30 knob, var for vilde til fair sejlads, og sejlerne blev sendt på land.

På sidstedagen til VM for Tornado, lå vinden konstant på kanten af klassens øvre grænse. Det lykkedes at gennemføre fire sejladser, med en pause mellem tredje og fjerde sejlads, hvor sejlerne kunne komme i land og reparere bådene.

Iordanis Paschalidis og Konstantinos Trigonis fra Grækenland tog VM titlen og Roland Gäbler og Nahid Gäbler vandt Mixed World titlen.

Vinderne i mixet disciplin.

content-loader
content-loader
content-loader