Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Arkivfoto af Bavaria 44, som vi før har testet uden hash om bord.

Bavaria 44 fra Ishøj med 1,3 ton hash i lasten

En dansk Bavaria 44, undervejs fra Marokko til Skandinavien, er opbragt i Frankrig med 1,3 tons hash i lasten, en stak af, skriver eb.dk.

Af Troels Lykke |

To af de tre besætningsmedlemmer ombord er anholdt, den tredje er på flugt. De to anholdte er begge danske statsborgere.

Der er tale om en sejlbåd af typen Bavaria 44, der er registreret i Ishøj.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger forlod båden Ishøj havn for "en god måneds tid siden", angiveligt med kurs mod Gran Canaria.

Stille og rolig sød fyr

Udover ejeren var der ved afsejlingen fra Danmark et enkelt ekstra besætningsmedlem ombord. Ejeren af båden beskrives som "stille og rolig, sød fyr".

Sejlbåden blev ransaget og hashen fundet lørdag aften efter at den var gået ind til den franske havneby Brest for at tanke diesel.

De franske toldere foretog en uanmeldt kontrol af sejleren efter at den var blevet lagt til kaj.

Under ransagningen blev en af de tre sejlere anholdt af de svært bevæbnede toldere. De to øvrige besætningsmedlemmer var gået i land inden ransagningen.

Den ene af de to besætningsmedlemmer blev anholdt, da han vendte tilbage til båden.

En på flugt

Den sidste er nu på flugt, muligvis efter at være blevet advaret om ransagningen.

Hele søndag var en del af havnen afspærret, mens politi og toldere undersøgte båden. Hashen var pakket i store gennemsigtige og sorte affaldsposer, som blev slæbt fra borde, vejet og kørt væk fra havnen.

Fransk politi har bekræftet overfor lokale myndigheder, at der er beslaglagt 1,3 tons hash til en værdi af 20-30 mio. kroner.

Kilde: eb.dk

content-loader
content-loader
content-loader