Gå til hoved-indhold
CB66ere under Kielerugen. Foto: Troels LykkeKapsejlads
CB66ere under Kielerugen. Foto: Troels Lykke

CB66: 22 både - H-båd: 21 - Folkebåd: 19

Under Aarhus Festuge Cup overhaler CB66erne akkurat de ældre bådtyper H-båd og Folkebåd. Er det en trend, at de lettere, planende både dominerer mere i Danmark?

Af Troels Lykke |

Den kommende weekend byder på ét af Nordeuropas største stævner for eentype- og klassekølbåde – nemlig Aarhus Festuge Cup’en. 

Cup’en er lige så gammelt som Aarhus Festuge der starte for snart 50 år siden. Festugen er også én af Nordeuropas største kulturfestivaller med op mod 1 million gæster. Hvert år har sit unikke tema, og i år er temaet ”Skønne Fejl….. og andre Lykketræf”

To klassemesterskaber
Som vanligt har flere klasser valgt at afvikle deres klassemesterskaber eller DM’er under Festuge Cup’en og i år er ingen undtagelse.

Således afvikler både CB66 og Soling klasserne deres officielle klassemesterskaber i Aarhus i 2011. For Soling’erne er det desuden også et ”opvarmningsstævne” til EM, som netop er blevet tildelt Aarhus til afvikling i Kaløvig i juni 2012

CB66’erne stiller med hele 22 besætninger og Solingerne med 10 både.

Sportsbåde i vækst
De traditionelle klasser som Folkebåd og H-Båd er sædvanligvis store og igen i år vil der her være pæn trængsel på startlinjerne med 21 H-Både og 19 Folkebåde på startlisten.

Men de nye sportsbåde vinder større og større udbredelse og det ses også tydeligt i år i Aarhus, hvor der er 15 Melges 24, 5 J80’ere og altså 22 CB66’ere på startlisten. Det betyder at over halvdelen (61 i alt) af alle tilmeldte er sportsbåde.

- Om det betyder de traditionelle klassebådes endelige er dog nok en forhastet konklusion, som vi skal lade andre, mere kyndige eksperter vurdere. Glædeligt er det dog, at der fortsat er, er både Yngling Skan-Cap 99, Spækhugger og meget andet på startlisten, siger Thomas Capitani.

Man kan roligt stille spørgsmålet om sportsbådene har bidt sig fast som en trend i Danmark?

Bredt samarbejde med potentiale
Böklunder Aarhus Sailing Week – Aarhus Festuge Cup afvikles af Egå Sejlklub, Aarhus Sejlklub og Sejlklubben Bugten, fra Aarhus Lystbådehavn. Cup’en støttes af Böklunder, AFI Marine, Volvo og Canon.

Der er 21 H-både i Aarhus i denne weekend.

Læs mere på www.arhusfestugecup.dk og www.aarhusfestuge.dk

content-loader
content-loader
content-loader