Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der var frisk vind udfor Skovshoved. Foto: Rasmus Toft Duus, SejlerLinsen

Verdensmester blev verdensmester i tyvstarter

Fire gange lavede Europajolle-sejleren Tobias Hemdorff tyvstart og blev kaldt for MR. BFD i Skovshoved Sejlklubs ranglistestævne med 65 joller. Anna Livbjerg vandt.

Af Troels Lykke |

I Europajolle er der i alt 4 ranglistestævner før udtagelse til årets internationale mesterskaber – og de to første blev gennemført i 2011. Det skriver den danske Europajolle klasse til bådpressen.

Rang III er det første af forårets to ranglistestævner som afvikles inden holdene til VM, EM og Nordisk udtages. 

Derfor handlede det om at være helt fremme på linjen netop nu, hvor resultatet af de mange svedige timer i diverse fitness lokaler vinteren over, skal vise sit værd. 

Fire tyvstarter i syv sejladser

Var det nok eller har man mon pjækket for meget? Intensiteten blandt sejlerne var helt sikkert stor og for enkelte nok lidt for stor. Weekendens rekord blev sat af Tobias Hemdorff med 4 tyvstarter i syv sejladser. 

”I ved hvad jeg kan” udtalte Tobias sent søndag aften hvor øgenavnet Mr. BFD blev introduceret på facebook – vist nok af synderen selv.

Fjerde og sidste ranglistestævner finder sted i Kaløvig den 18-19 maj – og dermed udløses spændingen om hvem der skal repræsentere Danmark i Europajolle til de internationale mesterskaber.

Vejrudsigten

Vejrudsigten lovede ellers lidt for en hver smag. Tynd luft lørdag og væsentlig mere luft om søndagen, og der var således udsigt til at gennemføre de 8 sejladser man var stillet i udsigt. 

Helt som vejr profeterne havde lovet blev det dog ikke. Lørdagen bød på lidt mere end forventet, men dog stadig let vind, og søndagen kom i det store hele til at ligne lørdagen, dog med enkelte perioder med lidt mere vind. 

Dommeren havde lagt banen tæt på land og herfra kunne man godt se de 8-10 ms der lå længere ude i Øresund. På banen foregik det meste dog i omkring 3-7 ms vind fra øst, med mest vind på opkrydset og noget mindre på outerloop. 

Den noget ujævne vind var udfordrende for de fleste og starterne viste sig at være vigtige. Da lørdagens tre sejladser var i hus, lå Anna Livbjerg i front med Mathias Livbjerg og Jacob Cholewa tæt efter.

Søndagen var imødeset med spænding fordi der var forventet noget mere vind end om lørdagen. Det viste sig dog som tidligere nævnt ikke at holde stik, så Anna Livbjerg holdt fast i sin førsteplads med Mathias som toer og Frederik Rask på tredjepladsen tæt fulgt af Jacob Cholewa og Mads Lintrup.

Efter et velafviklet Rang III er stillingen i toppen af ranglisten stort set uændret. Eneste ændring var at Tobias efter sit ”BFD trip” rykkede ned på femtepladsen, mens Jacob Cholewa rykkede op på tredjepladsen. 

Ranglisten føres stadig af Anna Livbjerg skarp fulgt af Mathias Livbjerg på andenpladsen.

De næste 14 dage byder på flere stævne muligheder startende med Torm UGP i næste uge i Skovshoved 4-6. maj, Vallensbæk Grand Prix den 17. maj, fest for Europasejlere i Århus den 17. maj om aftenen, Tune-up den 18. maj i Kalø Vig efterfulgt af Rang IV Kaløvig 19-20 maj. 

Rindom kommer fra Europajolle-klassen

Europajollen er teknisk jolle og kendt for at udvikle de dygtigste sejlere, hvilket bedst illustreres af, at mange af vores både tidligere og kommende OL sejlere alle har været forbi Europa jollen i deres karriere. 

Seneste skud på stammen er Anne Marie Rindom der netop er blevet udtaget til OL i Laser Radial. Anne Marie vandt VM og EM i Europajollen tilbage i 2009 før hun skiftede til Laser Jollen. 

”For mig har Europajollen været helt afgørende i min sejleruddannelse, for det var i Europajolle at jeg for alvor rykkede mig rent teknisk” udtaler Anne Marie og fortsætte: 

Oplagt efter Optimisten

”Europajollen er en enestående jolle, og hvis man har ambitioner og vil man være en dygtig sejler, så er Europajollen et oplagt valg, når man er ved at være færdig med Zoom’en eller Optimisten.”

For Anne-Marie har Europajolle og hendes deltagelse i mange internationale stævner samtidig været en vigtig døråbner til en masse internationale kontakter – 

”Jeg har fået et netværk rundt omkring i Europa som jeg har kunnet drage nytte af, da jeg skiftede til Laser Radial”.

Nye sejlere er velkommen 

”Vi er klar til at tage imod nye sejlere i Europaklassen, og vi har en lang række aktiviteter, også for nye sejlere, med fokus på både det sociale og ikke mindst det sejladsmæssige” siger formand Michael Cholewa.

"Netop i de kommende uger påbegynder vi en præsentationstur rundt til nogle af de mindre klubber for at præsentere Europajollen for nogle af de mange Optimist-, Zoom- og Feva-sejlere rundt omkring i lande,” siger Cholewa.

”Hvis din klub have besøg af et par Europasejlere til en almindelig klubaften, så kigger vi gerne forbi” siger Klassetræneren for Europajollerne i Danmark, Christian Rindom, selv tidligere top sejler i klassen og

”Vi kan give jeres sejlere en super oplevelse i en af de helt oplagte muligheder der ligger lige for, når Optimistjollen eller Zoomjollen bliver for trang. Og det er helt gratis.”

Vil du vide mere om Europajollen eller vil din klub gerne have besøg af par Europasejlere med joller, så er du velkommen til at kontakte Michael Cholewa, formand for ECD, på telefon 60853500. 

Se resultater fra weekenden og mere på www.europeclass.dk 

content-loader
content-loader
content-loader