Gå til hoved-indhold
Disse efterskoleelever fra Hou Maritime Idrætsefterskole fik forbud mod at sejle med af deres skole. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Disse efterskoleelever fra Hou Maritime Idrætsefterskole fik forbud mod at sejle med af deres skole. Foto: Troels Lykke

Fyn Cup-leder: Flere ku aflyse stævner i stormvejr

Hvorfor sende sejlere ud i storm og kuling, når man kan aflyse, siger Poul Erik Nielsen, stævneleder i Palby Fyn Cup. Har han ret?

Af Troels Lykke |

Der har været mange diskussioner blandt minbaad.dks læsere når sejlere er kommet galt afsted til søs. Det er sejlernes ansvar alene om man sejler ud når der er et stævne, er standardsvaret.

Men skal stævneledere til distancesejladser tage deres ansvar for sejlernes ve og vel, endnu højere? Ja, mener Poul Erik Nielsen fra Bogense Sejlklub, der aflyste sejlads for 327 besætninger, da der var kuling og pust op til 20 m/sek.

Måske ku flere tag ansvar

-Måske kunne andre følge efter os i at tage ansvar, jeg har set stævneledere der har sendt sejlerne ud i storm, hvor sejlerne er kommet til skade, jeg håber at vi med denne beslutning kan påvirke andre, siger Poul Erik Nielsen til minbaad.dk.

Han mener i øvrigt ikke at aflysningen af årets Palby Fyn Cup vil føre til at færre sejlere møder op næste år.

Faldt i vandet i Svendborg Sund om natten

Bogense Sejlklub har da også selv haft uheldige sejlere i Palby Fyn Cup, der faldt i vandet i Svendborg Sund for to år siden om natten, hvor den ene sejler blev fundet ved et held. En sag der førte til negativ omtale af sejlsporten.

En sejler på havnen mente, at ledelsen af Palby Fyn Cup nu er blevet ældre og dermed mere fornuftige og derfor kom aflysningen.

Vi kunne i går ikke opdrive en sejler der var negativ overfor Poul Erik Nielsens beslutning om at aflyse årets Palby Fyn Cup.

Er den generelle trend, at stævneledelsen tager mindre ansvar, og giver den som machomand overfor sejlerne, der så kan sejle i deres egen sø? 

Poul Erik Nielsen tog ansvar ved at aflyse sejladsen, der helt sikkert havde ført til knækkede master og ødelagte sejl. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader