Gå til hoved-indhold
Se videoen, der viser hvor vigtigt det er at vedligeholde gassystemet om bord. Foto: Yachting MonthlyUdstyr
Se videoen, der viser hvor vigtigt det er at vedligeholde gassystemet om bord. Foto: Yachting Monthly

Eksplosiv båd efter gasudslip

Britiske Yachting Monthly testede i 2011 hvad der kan gå galt om bord. Her er det gas-installationerne der kigges efter, og det er eksplosivt. Se video.

Af katrine bertelsen |

Det engelske magasin Britiske Yachting Monthly har igennem 2011 gennemført et projekt, hvor de tester det meste, der kan gå galt om bord på en båd.

Den seneste i rækken var om, hvordan en gaseksplosion udvikler sig om bord, og de såkaldte ”Crash Test Series” har tidligere kigget på brækkede master, nødrig, grundstødning og brand, og nu til slut en gaseksplosion. Se videoen fra 6.10 min.

Båden er, eller rettere sagt var, en Jeanneau Sun Fizz 40 og ifølge Yachting Monthlys websider bliver båden kaldt ”Britain’s most abused boat” – med rette.

Yachting Monthly har selvfølgelig ikke gjort det for bare at ødelægge en båd. Manden bag, Robert Holbrook, forklarer på Yachting Monthlys webside.

- Hvor ofte er ulykker som denne filmet i detaljer? Ved at dele vores erfaringer i en serie af artikler, kunne vi dele værdifuld viden om, hvordan man bedst håndterer sådanne ulykker.

Se de øvrige videoer, og se hvad der også kan gå galt ombord på: www.yachtingmonthly.com

content-loader
content-loader
content-loader