Gå til hoved-indhold
Sådan så det ud i Nakskov i forleden. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Sådan så det ud i Nakskov i forleden. Foto: Troels Lykke

Isbryder igang i Næstved

Når det bliver rigtig koldt i Danmark, er Næstved Havn normalt en af de havne, der først får problemer med is. Sådan er det også i år.

Af Troels Lykke |

Havnen i den sjællandske by har netop beordret den 33-årige gamle slæbebåd Enø til at sørge for at holde havnen fri for isdannelse.

Med sin kraftige dieselmotor og sit forstærkede skrog er den fuldt ud rustet til også at fungere som isbryder. Det skriver eb.dk.

- Vandet er næsten helt fersk og fryser derfor hurtigt til. Istykkelsen er i øjeblikket mellem fem og 10 centimeter, og den stiger dagligt grundet det kolde vejr fra Sibirien, fortæller havnechef Jesper Møller Petersen.

Foreløbig er den 10 kilometer lange rende mellem Næstved Havn og Karrebæksminde fri for isproblemer, men det er en stakket frist, mener Jesper Møller Petersen.

- Når først havnen begynder at fryse til, så ved vi af erfaring, at hele kanalen lynhurtigt også vil fryse til. Vi regner med at skulle sejle mindst hver anden dag i kanalen i næste uge for at holde den fri af is, siger havnechefen.

Sidste vinter var Enø i arbejde fra midt i december og tre måneder frem.

content-loader
content-loader
content-loader