Gå til hoved-indhold
Aabenraa havn har 350 nye pladser. Foto: NBCHavne
Aabenraa havn har 350 nye pladser. Foto: NBC

Aabenraa Havn sommerklar med nye broer

NBC Marine står bag renoveringen af Aabenraa havn, der har fået 350 spritnye havnepladser til Aabenraa Sejl Club.

Af katrine bertelsen |

NBC Marine som er en af de førende leverandører af flydebroer, har med en del nytænkning og nyudviklede produkter overleveret en af de største havnerenoveringer i Danmark – med 350 nye bådpladser - til Aabenraa Sejl Club ASC i Åbenrå.

Med mere end 1,5 km flydebroer fra Sverige, og 4 km borerør fra olieindustrien i Nordsøen, har NBC Marine på rekordtid, udført renoveringen af ASC Havn.

Brugte borerør fra Nordsøen

Som eksempel på nytænkningen nævner Claus Andreasen, direktør i NBC Marine, borerørene fra Nordsøen, som han anbefalede til forankringen af broerne og fortøjning af bådene. Brugerne af havnen oplever dem som ”bløde” – og ved anduvning og evt. påsejling, minimeres skader på såvel pæle som både.

- Borerørerne har et højt indhold af Crom & Nikkel der fra nye gør dem alt for dyre til havnebrug. Men selv efter overstået levetid i Nordsøen fremstår de stærkere, mere fleksible og med længere rest-levetid i forhold til almindelige stålrør, fortæller Claus Andreasen.

- Herudover udviklede vi sammen med Aabenraa Sejl Club, et plastrør med tovholder, som gør pælen mere indbydende og ridser i bådene undgås. I tilgift aflaster plastrørene løftevirkningerne fra isen, som kan være en trussel mod traditionelle pælemonteringer.

Formand Mogens Kirkelund fra Aabenraa Sejl Club skriver på klubbens hjemmeside.

- Vi er nu så vidt at broerne er blevet indtaget af en masse både. Oplevelsen af stemningen omkring det nye anlæg er meget positiv, broerne er blevet godt modtaget. Nu håber vi så blot, at vi får en rigtig god sommer og at både broer og både vil blive brugt flittigt.

Billig havn

For interesserede gæstesejlere koster det kun 125 kr i døgnet at ligge i Aabenraa havn, hvis båden er under 12 meter. Jens Jacob Sørensen fra havneudvalget fortæller, at der er gode faciliteter i havnen, bad, vaskemaskiner, god badestrand tæt på og kun 300 meter til indkøb.

content-loader
content-loader
content-loader