Gå til hoved-indhold
Redaktøren
Skal vindmøller genere sejlerne langt mere i fremtiden? Og er det ok?

Hvornår protesterer sejlerne over nye vindmøller?

Vindmøller i op til 240 meters højde vil de kommende år skyde op få km fra kysterne i de indre danske farvande. Jeg har endnu ikke hørt en sejler klage over det, modsat fx husejerne.

Af Troels Lykke |

En masse vindmøller vil skyde op. Det er konsekvensen af det energiforlig, der blev indgået for to uger siden, da et bredt flertal på Christiansborg besluttede at hæve antallet af kystnære vindmøller.
 
Morgenavisen Jyllands-Posten har gennemgået de 24 projekter, der er på vej, og oversigten viser, at en række af landets store sommerhusområder får vindmøller i synsfeltet, f.eks. Mols, Jammerbugten, Sønderborg og det sydfynske øhav. 

Får ikke naturen tilbage 

»Vi er modstandere af, at møllerne kommer for tæt på. Vi vil ikke have spoleret den fantastiske udsigt og natur, vi har ved vores kyster. Vi får aldrig den natur tilbage, som møllerne ødelægger,« siger næstformand i Fritidshusejernes Landsforening, Gert Leif Gyldvig, der håber at blive inddraget, når møllerne endeligt skal placeres skriver Jyllands-Posten.
 
Politikerne har besluttet, at halvdelen af Danmarks elforbrug skal komme fra vind i 2020, og de kystnære møller skal bidrage med 25 pct. af den nye vindenergi.
 
Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) er forberedt på folkelige protester: 

Den rigtige balance 

»Jeg tror, at vi alle sammen går med det dilemma, at vi på den ene side gerne vil have ren energi fra vindmøller, og på den anden side har vi ikke lyst til at plastre vores kystlinje til med møller. Vi skal finde den rigtige balance, og jeg synes, at vi har fundet et fornuftigt udgangspunkt.« 

Hvornår brokker sejlerne sig?

Og så er det at jeg bare jeg siger: Hvornår hører vi at sejlerne protestrerer over de mange vindmøller, som sejlerne skal passe på ikke at ramme. Vil sejlerne blive generet?

Det er som om at vi sejlere ikke regnes for noget. Jeg håber at Dansk Sejlunion bliver hørt omkring planerne. Det vil jeg spørge dem om.

Se hvor de nye vindmøller placeres.

Aarhus Internationale Sejlsportscenter vil være Sejlsportens forsamlingshus

- Skoler, klubber, foreninger, erhvervsliv og selvfølgelig elitesejlere bruger centeret, forklarer Thomas Capitani, der gør status, et år efter at Kronprinsen og Kronprinsessen indviede det roste Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites