Gå til hoved-indhold
Ben Ainslie er vant til at vinde og han elsker at være under pres, siger britiske eksperter i sejlsport. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Ben Ainslie er vant til at vinde og han elsker at være under pres, siger britiske eksperter i sejlsport. Foto: Troels Lykke

Britiske eksperter: Ben Ainslie vinder OL-guld i dag

Læs hvorfor. Klokken 15 sejler Jonas Høgh-Christensen medal race, hvor hovedmodstanderen er den agressive Ben Ainslie. Vi er med på vandet i sol og mellemluft.

Af Troels Lykke, weymouth |

Britiske Andy Green, en professionel sejler fra America's Cup og kommentartor til dette OL, siger her til morgen til minbaad.dk:

- Jonas har allerede 'vundet' guld, for inderst inde er han tilfreds med at få sølv, kan jeg læse ud af hans udtalelser i går. Men Ben Ainslie har overhovedet ikke vundet noget endnu, han går efter det RIGTIGE guld i dag og derfor vinder han. Ben er overhovedet ikke tilfreds endnu, og derfor slår han Jonas, siger Andy Green, der forudser et sandt angreb fra Ben Ainslie, især inden starten går.

Ben er professionel - det er Jonas ikke

James Boyd, redaktør af et britisk netmedie i sejlsport, thedailysail.com, tror også på sin landsmand.

- Fordi Ben Ainslie er fuldtidsprofessionel, det er Jonas ikke. Derfor vinder Ben. Vi er mange der husker da Ben Ainslie sejlede Robert Scheidt ned med matchrace i 2000 i Laser og vandt, det kan Ben gøre i dag mod Jonas., siger James Boyd, vi netop har talt med.

Stuart Alexander fra The Independent, tror også på Ainslie.

- Jeg vil sætte mine penge på Ben Ainslie, i går på pubben talte alle om at Ben Ainslie vil vinde, men Jonas kan også gøre det, hvis Jonas kommer foran kan han også sejle matchrace lige så godt som Ben kan, siger Stuart Alexander.

Ben elsker at vinde - også under pres

Andy Robertson fra the Times:

- Du vil altid sætte dine penge på Ben, han er vant til at vinde og han har stor support fra hjemmepublikum. Jeg er ikke ikke overbevist om at Ben vil sejle matchrace, fordi jeg tror at Ben bare vil vinde sejladsen. Specielt i let vind er Ben hurtigst i feltet. Han vil elske at vinde foran sit hjemmepublikum og han elsker at have et massivt pres på sig.

Minbaad.dk tror også at Ben Ainslie er favorit, men hvis Jonas får lov at stikke af. Han har nemlig den bedste fart og vandt også på Nothe-banen, som der sejles på i dag. Samtidig er det vores klare overbevisning, at Jonas har langt flere venner i feltet end Ben har.

60 procent på at Ben Ainslie vinder og 40 procents chance til Jonas Høgh-Christensen. Hjertet siger Jonas, hjernen siger Ben for en sejr i dag.

De to er ikke bedste venner. Foto: Troels Lykke

 

content-loader
content-loader
content-loader