Gå til hoved-indhold
Jesper Bank styrer her Farr 400eren i Aabenraa forleden. Foto: Mick Anderson/SailingpixKapsejlads
Jesper Bank styrer her Farr 400eren i Aabenraa forleden. Foto: Mick Anderson/Sailingpix

Bank: En Farr 400 er ikke frygtelig let at sejle

Jesper Bank er begejstret for den nye, men krævende Farr 400, som han og Elvstrøm Sails nu træner i herhjemme. - Med gennaker sejlede vi 11,5 knob i 8 knobs vind, siger Bank til minbaad.dk

Af Troels Lykke |

En sprød Farr 400 i kulfiber er kommet til Danmark, nærmere bestemt Aabenraa.

Båden med det ultra lette skrog vejer kun 3,9 ton og her udgør kølen alene 2,2 ton og den stikker 2,90 meter, kan man læse på klassens hjemmeside www.farr400.com

Forleden var Jesper Bank og mandskab fra bl.a. Elvstrøm Sails ude og prøve den moderne båd, som der snart findes 14 af i verden.

- Farr 400 er meget smal og letdrevet men er ikke fyrgtelig enkel at sejle, den har super meget sejl på, så det bliver pisse sjovt. Vi sejlede 11,5 knob i 8 knobs med en gennaker på en kurs på 145 grader. På kryds gik vi 7,6 knob, men ifølge manualen skal den kunne sejle 7,7 knob i 8 knobs vind, siger Jesper Bank i dag til minbaad.dk.

Tre gennakere

Elvstrøm Sails har indtil videre leveret et storsejl og fok i Epex med kulfiber i til den norske bådejer, Claus Landmark.

Derudover er leveret tre gennakere, to store A1 og A2, der monteres i toppen, hvor den sidstnævnte på 211 kvadratmeter er til at gå dybt med.

En mindre gennaker A 5 skal sættes fra fokkegodset og er til hårdere vind, når båden skal plane solen sort. Og det gør den så let som ingenting.

Flensborg, Rungsted og derefter Caribien

Jesper Bank, der får X-35 skipperen Morten Ulrikkeholm tilknyttet holdet og evt. Morten Henriksen, som der også tales med, har nok at se til med at få båden til at sejle sit potentiale ud, før Herbst Woche i Flensborg midt i september og senere i Rungsted til afdansningsbal.

Derefter skal Farr 400eren sejle i Caribien og USA i Key West, Miami Race Week, Heineken Regatta osv. med Jesper Bank som skipper.

- Nu skal vi skal lære båden at sejle og få skabt det rigtige set-up med rig og sejl. Jeg glæder mig til det, siger Jesper Bank.

Træning i Aabenraa. Bemærk det store cockpit. Foto: Mick Anderson/Sailingpix

content-loader
content-loader
content-loader