Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Båden sejler fint, ifølge vores oplysninger. Foto: Troels Lykke

Ridas 26 - endelig en ny båd på under 30 fod

Ridas 26 produceres i Estonia og koster fra 355.500 kr. med påhængsmotor og cirka 100.000 kr. mere med indenbordsmotor. Vi så den i Hamborg.

Af Troels Lykke |

Det er i dag yderst sjældent at værfterne producerer mindre turbåde under 30 fod. Der er ganske enkelt for få penge at at tjene på disse både, lyder forklaringen igen og igen. Men vi er mange, der sagtens kan sejle i små turbåde.

Det var derfor befriende, at se den nye Ridas 26 på udstillingen i Hamborg. Båden på 7,93 meter, har en rimelig størrelse cockpit og med fire gode selvskødende Harken-spil til at regulere sejlene. Det skriver BådNyt på gaden. Læs hele reportagen fra udstillengen i Hamborg.

Ståhøjde til børn

Nede i kahytten var der imidlertid kun ståhøjde på 1,60 meter. I kahytten, der er flot monteret i mahogni, er der tre sovepladser, et regulært pantry til venstre med vask og elektriske kogeplader.

Til højre er et lille, regulært toilet. Båden vil derfor sagtens kunne bruges til tursejlads for tre personer. Køl og ror er smalt og stævnen er stejl, derfor ser båden ud til at være god til kapsejlads.

En anden god ting ved Ridas 26, der produceres i Estonia hos Ridas Yacht, er prisen. Med en 9 hk Yanmar indenbordsmotor, koster båden 458.000 kroner med tysk moms.

Kun med en påhængsmotor er prisen nede på 355.500 kr. Se mere på www.ridasyacht.com

Nydelig aptering og indretning.

Båden er til tur og kapsejads.

content-loader
content-loader
content-loader