Gå til hoved-indhold
Vindforholdene var lidt tricky på Gardasøen til VM for Melges 24. Foto: pierrickcontin.fr/IMCAKapsejlads
Vindforholdene var lidt tricky på Gardasøen til VM for Melges 24. Foto: pierrickcontin.fr/IMCA

God dansk placering til VM for Melges 24

Det danske hold melges.dk, endte på en 29.plads til VM for Melges 24 på Gardasøen. Det er en pæn placering i et felt på 125 både, hvoraf mange er professionelle sejlere.

Af katrine bertelsen |

Rasmus Melsen fra Melges.dk Sailing Team skriver:

Så er VM veloverstået efter de sidste to sejladser lørdag. I alt blev der nået 11 sejladser ud af de programsatte 12. Det var dog hele tre dage nødvendigt at tage morgenen i brug for at nå sejladserne – lørdag morgen var bådene på vandet kl. 7.15.

- Der er lidt specielle vindforhold på Garda søen, fortæller Rasmus, så vinden trak ikke ordentligt igennem om eftermiddagen. Det var lidt sjovt at sidde med søvn i øjnene lørdag morgen på vej til start. Men vi var jo kommet for at sejle, så vi var som regel i seng ved 22-tiden.

6.plads i amatørfeltet

Resultatmæssigt blev stævnet en succes for os i Melges.dk, da vi samlet endte på en 29. plads af det 125 båds store felt og i amatørrækken blev det til en samlet 6. plads ud af 63 både. Et resultat vi helt sikkert kan være stolte af. Faktisk var vi til slut blot 10 point fra at nå en bronzemedalje i amatørrækken, et resultat der virkelig giver blod på tanden fremadrettet.

Sidstedagen blev ellers en blandet oplevelse, da det ikke lykkedes at komme godt med i første sejlads, hvor vi desværre endte som nr. 49. Ikke ligefrem den start på finaledagen som vi havde håbet.

En frokost på land og lidt mental opladning på fire strandstole var dog det der skulle til, og efter pausen kom vi ud og sluttede VM af med en 14. plads – vores bedste sejlads i guldfeltet og en virkelig tilfredsstillende måde af slutte VM af på.

DM i Hellerup

Med VM afsluttet kigger vi frem mod ”efterårssæsonen”, som starter allerede 18.-19. august hvor DM sejles i Hellerup. Der er lagt op til en hånd kamp, da vi er hele 10 danske både der kommer med en masse timer i bådene efter at have sejlet VM på Gardasøen.

Af andre danske resultater skal det nævnes at DEN 782 blev en flot nummer 24, DEN 358 nummer 48 og DEN 574 sluttede deres akademiophold med en placering som nummer 61. Bedste danske båd i sølvfeltet blev DEN 779 som fik sejlet sig flot op i sølvfeltet og endte på en 3. plads, hvilket svarer til en samlet placering som nummer 66.

 

Melges.dk Sailing Team består af Kris Houmann, Søren Braad Steen, Rasmus Møller Damsgaard og Rasmus Melsen.

Du kan se alle resultater fra VM her og følge med i Melges.dk Sailing Teams udvikling her.

content-loader
content-loader
content-loader