Gå til hoved-indhold
Tusindvis af sejlere, publikum, officials og presse er forsamlet på havnen i Lissabon, for at overvære dagens inport race. Foto: Katrine BertelsenKapsejlads
Tusindvis af sejlere, publikum, officials og presse er forsamlet på havnen i Lissabon, for at overvære dagens inport race. Foto: Katrine Bertelsen

Katrine fra Portugal: Close race i toppen

I dag skal der sejles in port race i havnen i Lissabon. Pointstillingen mellem de tre første både er tæt, og meget kan blive afgjort i dag. Katrine Bertelsen fra minbaad.dk har været til pressemøde.

Af katrine bertelsen, Portugal |

Med bare tre point ned til Telefonica, skal Grouprama forsøge at holde stillingen i dagens havnerace i Lissabons havn.

Puma har en mikroskopisk chance for at blande sig i toppen, - men så er der ikke råd til flere fejltagelser, siger skipper på Puma, Ken Read.

Pointfordeling ikke optimal

På fredagens pressemøde med skipperne fra de seks deltagende både, udtrykte de alle, mere eller mindre tydeligt, at pointfordelingen mellem distancebenene og in port races ikke er optimal.

Alle ønskede at vægten bliver lagt mere på distancebenene, og den charmerende New Zealænder Mike Sanderson fra Team Sanya, udtrykte håbet om, at distancesejladserne ikke forsvinder i publikumsvenlige sejladser i havnene.

Team Camper har en lille mulighed for at indhente de tre førende både, mens Team Sanya og Abu Dhabi er uden for præmiechancer.

I morgen går starten på det næstsidste ben til Lorient i Frankrig, og vi er selvfølgelig på vandet for at se dem tage af sted. 

Du kan følge med på Volvo Ocean Races webside, med livesending fra havnen i Lissabon. 

content-loader
content-loader
content-loader