Gå til hoved-indhold
Det var sindssygt hårdt, sagde Lotte Meldgaard, efter 18 km bjergetape.Kapsejlads
Det var sindssygt hårdt, sagde Lotte Meldgaard, efter 18 km bjergetape.

Hård cykeltur i TV2-studiet

De to matchracepiger og OL-sejlere, Lotte Meldgaard og Susanne Boidin kom på en hård opgave da de skulle prøve kræfter med en virtuel cykeltur på en af de berømte Tour de France-stigninger.

Af katrine bertelsen |

- Det er det hårdeste, jeg nogensinde har oplevet”, erklærede Matchrace-skipper Lotte Meldgaard, efter at hun sammen med den ene af sine gaster, Susanne Boidin, havde gennemført en udmattende 18 km lang cykeltur, svarende til stigningen på det berygtede Tour de France-bjerg, Col du Tourmalet.
 
Nok foregik turen på to simulatorcykler stillet an i TV2’s Tour de France-studie, men udfordringen og kraftudfoldelsen var ikke desto mindre en tro kopi af af den stejle og snoede Tourmalet-bjergvej i Pyrenæerne. Således kunne de to matchrace-sejlere via monitorer følge hver eneste krævende meter op ad bjerget.

Sjov oplevelse

- Det gik ret nemt i begyndelsen, hvor stigningerne bare var på 3-4 procent. Men senere blev det så 8 procent og på de stejleste steder 17 procent. Og på de sidste tre km før mål var jeg ved at gå sukkerkold, fortæller Lotte Meldgaard.
 
- Når vi dyrker spinning, er der altid perioder, hvor man kan slappe lidt af og samle kræfter, supplerer Susanne Boidin. Her var der ingen pauser. Det gik bare konstant opad og opad.
 
- Det var sindssygt hårdt, mens vi var i gang. Men her bagefter kan vi grine af det og tænke tilbage på det som en sjov oplevelse og et anderledes indslag i vores OL-forberedelser, siger Susanne Boidin, der gennemførte turen på omkring 1 time og 40 minutter. Lotte Meldgaard brugte cirka fem minutter mere.
 
Kilde: Pressemeddelelse, Sejlerlandsholdet

content-loader
content-loader
content-loader